whisky6666 Napisano 14 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2017 Prace nad modelem dobiegają ku końcowi. Pozostało parę części i kolejny model gotowy :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 14 Kwietnia 2017 Share Napisano 14 Kwietnia 2017 kolejny model gotowy :P a jaki następny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
model11 Napisano 14 Kwietnia 2017 Share Napisano 14 Kwietnia 2017 Ferrari ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whisky6666 Napisano 14 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2017 Ferrari ;) Hehe nie to nie będzie Ferrari. Chce robić naprzemiennie czyli raz Ferrari a raz inna marka . Następny będzie Chevrolet Camaro SS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 15 Kwietnia 2017 Share Napisano 15 Kwietnia 2017 Która generacja/roczni tego Camaro? Co do Ferrari to taki odrobinę blady ten kolor na moim kompie, brak mu głębi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whisky6666 Napisano 15 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2017 Co do Camaro to niebawem będzie wszystko w kolejnej relacji. Kolor nie jest do końca odwzorowany. Aparat jest ustawiony na automatyczny balans bieli i może trochę wariować. W rzeczywistości kolor jest bardziej krwisty. No i koniec :P I jak jest jakieś podobieństwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 15 Kwietnia 2017 Share Napisano 15 Kwietnia 2017 To zestaw Revella więc nie będę tu wymieniał co średnio wygląda, natomiast kasta wygląda znakomicie, zdecydowanie jest podobieństwo do 1:1 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whisky6666 Napisano 15 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2017 To zestaw Revella więc nie będę tu wymieniał co średnio wygląda Weź mnie nawet nie strasz , mam ponad 10 modeli do złożenia z tej firmy... No powiedź co jest nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 16 Kwietnia 2017 Share Napisano 16 Kwietnia 2017 Moje gadanie tu nic nie poradzi Generalnie ja Revella staram się omijać, mam z tej firmy tylko Audi R8 bo jest tylko u nich a jestem fanem Audi. Nie podobają mi się Revellowskie koła, w tym modelu trochę skopali klamki (jedyne co na bokach rzuca mi się w oczy). Gdybyś dał kropeczkę pod klamką to udawałaby zamek ;), tak jak było wspominane - srebrne metaltransfery by nadały realizmu, ale ładnie położone kalki emblematów także wyglądają nieźle. Podwozie i wydech (puszki i końcówki) wyglądają zabawkowo, ale są to właśnie mankamenty Revella :( Ogólnie to wszystko co napisałem to czepialstwo, model jest moim zdaniem na bardzo wysokim poziomie PZP, przy Twoich umiejętnościach i czystości składania pokusiłbym się o porządny zestaw Tamiya/Aoshima (Fujimi zależy który) + jakieś zestawy waloryzacyjne, bo się chłopie marnujesz przy Revellu ;) Choć to właśnie może Revell uczy Cie cierpliwości, wytrwałości, kombinowania i dłubania. Co masz jeszcze z Revella? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 16 Kwietnia 2017 Share Napisano 16 Kwietnia 2017 Wykonanie perfect, a błędy Revella to zupełnie inna bajka. Właśnie skończyłem ichniego Vipera SRT-10 więc jestem na bieżąco. Tutaj wg mnie poprawki lub korekty by wymagały: - boczne tylne wloty przed kołem - za mała i przez to zbyt masywna felga z balonową oponą - raczej wymiana - płyta podwoziowa z chromowanym wydechem Ogólnie jeszcze raz jest super i za to co z niego wyciągnąłeś szacun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
model11 Napisano 16 Kwietnia 2017 Share Napisano 16 Kwietnia 2017 Dla mnie tamiya to niech się bardziej postara i wyprodukuje paletę ferrari. Brakuje im bardzo wielu marek w portfolio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whisky6666 Napisano 17 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2017 Dzięki wszystkim za miłe słowa i krytykę, na pewno mnie to czegoś nauczy i zmotywuje . Co do płyty podłogowej to za wiele już nie zdziałam aczkolwiek coś jeszcze pokombinuje żeby dodać jej trochę więcej realizmu. Z wydechami macie racje wyglądają kiczowato ale bałem się ruszać chromu żeby nie zepsuć koloru chromowanych końcówek wydechowych. Na zdjęciach teraz zauważyłem ze proporcje średnio pasują, za gruba ścianka wydechu do średnicy - będzie poprawione. Odnośnie samego Revella to jestem z tej firmy zadowolony, może dlatego ze jeszcze nie robiłem innej firmy. Fakt faktem jest, że spasowanie części albo jakość odlewów potrafi porządnie zirytować ale kto powiedział, że modelerastwo to bułka z masłem. O to chyba w tym wszystkim chodzi żeby sprawić aby model był coraz piękniejszy pomimo średniej jakości produktu. Kiedyś udało mi się skleić parę żaglowców z papieru, to było dopiero kombinowanie i dłubanie. Tak więc jestem świadom problemów Revella ale jednym z bardzo ważnych plusów jest CENA. Model z Tamki są 2x a nawet 3x droźsze. Mam jednego Mini Cooper'a od Tamki i czeka na swoją kolej. W planach jest zakupić parę modeli japońców od Tamki ale wszystko w swoim czasie. Jestem fanem japońskiej motoryzacji i sam jeżdżę Hondą na codzień Hmmm co mam z Revella, dużo by pisać więc zrobiłem fotke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi