Jump to content

Pz.Kpfw. IV ausf.C. Mirage Hobby - 1:72

Piotr_P
 Share

Recommended Posts

Kolejny z ukończonych,które miały się doczekać podstawki. Brak miejsca i czasu sprawia,że wrzucam galerię w takiej formie.

Jest to model firmy Mirage. Sklejałem go do pewnego momentu na równo z Revellem (ausf H) Przepaść między nimi jest naprawdę spora.

Fatalny na mój gust podział kadłuba,choć w pewnym stopniu podyktowany kilkoma wersjami zestawów. Niemniej jednak komplikuje to dobre zgranie części. Fatalne podejście do żaluzji silnika. Słabe zgranie osłony przekładni z resztą kadłuba ( łączenie na wysokości przedniej płyty). Kiepskie odwzorowanie narzędzi.

Zestaw ma jednak spore plusy też . Trzy wersje kół napędowych, dwie kół jezdnych (sprzydadzą się). Blaszki z błotnikami są też fajne. Gumiaki całkiem fajnie leżą.

Model od dawna mnie intrygował "słynnym" kołem napinającym. Ale po prostu odciąłem wahacz od podstawy i przykleiłem na CA w innej pozycji.

Do tłumika wstawiłem wylot z igły lekarskiej 0,9mm. Na przodzie dodałem ogniwa gąsienic. Raczej S-F na Bałkanach,ale chciałem je wykorzystać.

Lufa od RB.

Malowanie Vallejo,metodą modulacji.

Weathering AK,MIG i Vallejo. Znowu zachwyt nad Light Dust Deposit. ( wokoł wahaczy na podwoziu,błotniki,przednia płyta )

Model ma prezentować czołg z 3 Panzer Regiment,2 Panzer Division z Bałkanów w 1941r.

DSCF0191_zpswokvfa2n.jpg

DSCF0192_zpsdprbpdsh.jpg

DSCF0194_zpsr2e7f4pi.jpg

DSCF0195_zpsinc2p7f6.jpg

DSCF0196_zpsibrwenkq.jpg

DSCF0197_zpsxv1ybrai.jpg

DSCF0200_zps9pg0ngmq.jpg

DSCF0201_zpsgeb2eppr.jpg

DSCF0202_zpsipjcmcd9.jpg

DSCF0203_zpssnwot3nm.jpg

DSCF0205_zpsqqy7toqs.jpg

DSCF0207_zpspvhiyfm5.jpg

DSCF0208_zpspsje1dy1.jpg

• 2 weeks later...

Bardzo ładny :c)... Lubię takie nie upaprane po uszy modele :c)

Poprawiłbym jeszcze lewitującą gąskę z lewej strony nad ostatnią rolką.

Pozdro.