Piotr_P Napisano 26 Marca 2017 Napisano 26 Marca 2017 Kolejny z ukończonych,które miały się doczekać podstawki. Brak miejsca i czasu sprawia,że wrzucam galerię w takiej formie. Jest to model firmy Mirage. Sklejałem go do pewnego momentu na równo z Revellem (ausf H) Przepaść między nimi jest naprawdę spora. Fatalny na mój gust podział kadłuba,choć w pewnym stopniu podyktowany kilkoma wersjami zestawów. Niemniej jednak komplikuje to dobre zgranie części. Fatalne podejście do żaluzji silnika. Słabe zgranie osłony przekładni z resztą kadłuba ( łączenie na wysokości przedniej płyty). Kiepskie odwzorowanie narzędzi. Zestaw ma jednak spore plusy też . Trzy wersje kół napędowych, dwie kół jezdnych (sprzydadzą się). Blaszki z błotnikami są też fajne. Gumiaki całkiem fajnie leżą. Model od dawna mnie intrygował "słynnym" kołem napinającym. Ale po prostu odciąłem wahacz od podstawy i przykleiłem na CA w innej pozycji. Do tłumika wstawiłem wylot z igły lekarskiej 0,9mm. Na przodzie dodałem ogniwa gąsienic. Raczej S-F na Bałkanach,ale chciałem je wykorzystać. Lufa od RB. Malowanie Vallejo,metodą modulacji. Weathering AK,MIG i Vallejo. Znowu zachwyt nad Light Dust Deposit. ( wokoł wahaczy na podwoziu,błotniki,przednia płyta ) Model ma prezentować czołg z 3 Panzer Regiment,2 Panzer Division z Bałkanów w 1941r. Cytuj
bazylms Napisano 26 Marca 2017 Napisano 26 Marca 2017 Podoba mi się. Szkoda że nie wymieniłeś tego czegoś co udaje linę holowniczą na zrobioną z drutu. Reszta jak dla mnie ok, szczególnie poprawa koła napinającego. Cytuj
Piotr_P Napisano 27 Marca 2017 Autor Napisano 27 Marca 2017 Dzięki. Lina jest tylko założona na mocowania więc można zmienić. Mam linkę eureki ale tylko 0,6mm a do wczesnych wersji panzera chyba będzie za gruba. Cytuj
jonathan Napisano 27 Marca 2017 Napisano 27 Marca 2017 Fajny ;] A gdzie wersja H ? Czeka na ukończenie? Cytuj
bazylms Napisano 27 Marca 2017 Napisano 27 Marca 2017 Jak nie będziesz miał odpowiedniej liny to tę wywal. Lepiej będzie bez niż z takim czymś. Cytuj
Piotr_P Napisano 27 Marca 2017 Autor Napisano 27 Marca 2017 Ausf.H wraca na warsztat. Ten to jak klocki lego idzie ;) Co do liny. Zobaczę jak wyglądać będzie 0,6mm ,najwyżej coś się skręci z druków 0,2mm Cytuj
ams Napisano 7 Kwietnia 2017 Napisano 7 Kwietnia 2017 Bardzo ładny :c)... Lubię takie nie upaprane po uszy modele :c) Poprawiłbym jeszcze lewitującą gąskę z lewej strony nad ostatnią rolką. Pozdro. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi