Piotr_P Napisano 26 Marca 2017 Share Napisano 26 Marca 2017 Kolejny z ukończonych,które miały się doczekać podstawki. Brak miejsca i czasu sprawia,że wrzucam galerię w takiej formie. Jest to model firmy Mirage. Sklejałem go do pewnego momentu na równo z Revellem (ausf H) Przepaść między nimi jest naprawdę spora. Fatalny na mój gust podział kadłuba,choć w pewnym stopniu podyktowany kilkoma wersjami zestawów. Niemniej jednak komplikuje to dobre zgranie części. Fatalne podejście do żaluzji silnika. Słabe zgranie osłony przekładni z resztą kadłuba ( łączenie na wysokości przedniej płyty). Kiepskie odwzorowanie narzędzi. Zestaw ma jednak spore plusy też . Trzy wersje kół napędowych, dwie kół jezdnych (sprzydadzą się). Blaszki z błotnikami są też fajne. Gumiaki całkiem fajnie leżą. Model od dawna mnie intrygował "słynnym" kołem napinającym. Ale po prostu odciąłem wahacz od podstawy i przykleiłem na CA w innej pozycji. Do tłumika wstawiłem wylot z igły lekarskiej 0,9mm. Na przodzie dodałem ogniwa gąsienic. Raczej S-F na Bałkanach,ale chciałem je wykorzystać. Lufa od RB. Malowanie Vallejo,metodą modulacji. Weathering AK,MIG i Vallejo. Znowu zachwyt nad Light Dust Deposit. ( wokoł wahaczy na podwoziu,błotniki,przednia płyta ) Model ma prezentować czołg z 3 Panzer Regiment,2 Panzer Division z Bałkanów w 1941r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Marca 2017 Share Napisano 26 Marca 2017 Podoba mi się. Szkoda że nie wymieniłeś tego czegoś co udaje linę holowniczą na zrobioną z drutu. Reszta jak dla mnie ok, szczególnie poprawa koła napinającego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 27 Marca 2017 Autor Share Napisano 27 Marca 2017 Dzięki. Lina jest tylko założona na mocowania więc można zmienić. Mam linkę eureki ale tylko 0,6mm a do wczesnych wersji panzera chyba będzie za gruba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 27 Marca 2017 Share Napisano 27 Marca 2017 Fajny ;] A gdzie wersja H ? Czeka na ukończenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Marca 2017 Share Napisano 27 Marca 2017 Jak nie będziesz miał odpowiedniej liny to tę wywal. Lepiej będzie bez niż z takim czymś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 27 Marca 2017 Autor Share Napisano 27 Marca 2017 Ausf.H wraca na warsztat. Ten to jak klocki lego idzie ;) Co do liny. Zobaczę jak wyglądać będzie 0,6mm ,najwyżej coś się skręci z druków 0,2mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ams Napisano 7 Kwietnia 2017 Share Napisano 7 Kwietnia 2017 Bardzo ładny :c)... Lubię takie nie upaprane po uszy modele :c) Poprawiłbym jeszcze lewitującą gąskę z lewej strony nad ostatnią rolką. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi