paputek11 Posted March 29, 2017 Share Posted March 29, 2017 Witam.Nie wiem czy to dobre forum ,jestem tutaj nowy.Otóż mam taki oto dylemat,potrzebuje zrobić odlew elementu podobnego do kierunkowskazu samochodowego.Zakupiłem w tym celu żywice epoksydową plus włókno szklane.Wcześniej kierunkowskaz włożyłem do woreczka foliowego a następnie nakładałem włókno i żywice.Moje pytanie brzmi czym zabezpieczyć odlewany przedmiot żeby bez problemu wyszedł z formy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skarga Posted March 29, 2017 Share Posted March 29, 2017 Albo ja czegoś nie rozumiem, albo ty nie wiesz co robisz. Po co worek foliowy? Z czego ta forma? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paputek11 Posted March 30, 2017 Author Share Posted March 30, 2017 forma jest z żywicy epoksydowej oraz włókna szklanego.Woreczek był po to żeby nie pobrudzić odbijanego przedmiotu iżeby łątwiej można było wyciągnąć z formy.Gdybym tego nie zrobił nie wyciągnąłbym z formy. Zrozumiałeś teraz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Greif Posted March 30, 2017 Super Moderator Share Posted March 30, 2017 no jak chcesz mieć 100 % kopi to tylko silikon a nie worek i forma z niewiadomo czego. np btw jak masz zamiar zrobić transparentny element jak migacz to jest to bardziej skomplikowane ze względu na to że transparentne żywice wymagają wygrzewania w autoklawie... i kilka innych problemów... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skarga Posted March 30, 2017 Share Posted March 30, 2017 Inowacje... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts