Marcin K. Napisano 1 Maja 2017 Napisano 1 Maja 2017 Cześć Potrzebuję informacji o wymiarach tytułowych świec. Chcę takie dorobić do posiadanego dragonowskiego T-34/85 w 1:35. Nie mogę znaleźć w sieci nic na ten temat. Wiem że Aber je ma w swojej ofercie, ale jak zobaczyłem je gotowe na modelu to wydały mi się za duże jak na 1:35. Może ktoś posiadający Teciaka z AFV, ASU-85 z Trumpka czy inny zestaw zawierający wspomniane świece mógłby je zmierzyć? Ewentualnie odkupiłbym, jeśli komuś byłyby niepotrzebne. Pozdrawiam. Cytuj
Gerd Napisano 1 Maja 2017 Napisano 1 Maja 2017 średnica 12mm, długość 14mm - to od ASU-85 Trumpetera. Mam jedną luzem, jak Cie ciśnie mogę podesłać Cytuj
Marcin K. Napisano 2 Maja 2017 Autor Napisano 2 Maja 2017 Gerd, serdeczne dzięki. Przy okazji poszukiwań znalazłem informację że MDSz to świece mające zastosowanie w działaniach na morzu, co w przypadku pojazdów takich jak ASU-85 miało by sens z racji ich możliwego desantowana z okrętów/ barek. Ale T-34? Sam się teraz zakręciłem. Może nie były to świece dymne ale zwyczajnie zbiorniki paliwa, oleju lub jakiejś innej cieczy? Dodatkowo przyglądsjąc się zdjęciom czołgów T-34 mających zamontowane te dodatkowe zbiorniki(?) widać że ich średnica jest właściwie taka sama jak "normalnych" dodatkowych bocznych zbiorników. Ponadto widać różnice w "deklach". Nawet na rosyjskich stronach informacjie na ten temat bardzo ogólne. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi