rudy0007 Napisano 11 Czerwca 2017 Napisano 11 Czerwca 2017 Witam kolegów modelarzy. Chciałem się pochwalić swoim pierwszym modelem po BARDZO długiej przerwie. Model w zasadzie prosto z pudełka. Od siebie dodałem bombę Eduard'a GBU-10 Paveway II i ponad 3000km by go wykonać. Hornet w dobrych 90% został wykonany w Poznaniu na Warsztatach modelarskich pod czujnym okiem Chrystiana. W domu, czyli w Pile, zostały na niego nałożone kalki i zostało wykonane brudzenie. 18-stkę pierwszy raz całkowicie malowałem aerografem, jak i wypróbowałem na niem inne podstawowe techniki modelarskie. Z efektów tej pracy jestem bardzo zadowolony, aczkolwiek nie uniknąłem błędów, które widać na zdjęciach. Model docelowo będzie miał otwartą kabinę ale z uwagi na to, iż strasznie się u mnie kurzy, co też widać na zdjęciach (pomimo że starałem się go dokładnie wyczyścić), jest w pozycji zamkniętej i czeka na szklaną gablotę. Jeszcze raz chciałem podziękować Chrystianowi i Warsztatom Modelarskim w Poznaniu za możliwość realizacji tego projektu jak i pomoc. P.S. Wszelakie uwagi mile widziane Cytuj
Billo Bill Napisano 12 Czerwca 2017 Napisano 12 Czerwca 2017 Wg.mnie udany powrót do hobby ,model mi się podoba a co się tyczy błędów to z kolejnymi modelami będzie ich na pewno coraz mniej. Cytuj
Mikele Napisano 12 Czerwca 2017 Napisano 12 Czerwca 2017 Wg.mnie udany powrót do hobby ,model mi się podoba a co się tyczy błędów to z kolejnymi modelami będzie ich na pewno coraz mniej. Można się podpisać. Cytuj
KRL Napisano 26 Czerwca 2017 Napisano 26 Czerwca 2017 Przyłączam się do ocen powyżej. Model prezentuje się dobrze a więc powrót oceniam pozytywnie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi