rudy0007 Napisano 11 Czerwca 2017 Share Napisano 11 Czerwca 2017 Witam kolegów modelarzy. Chciałem się pochwalić swoim pierwszym modelem po BARDZO długiej przerwie. Model w zasadzie prosto z pudełka. Od siebie dodałem bombę Eduard'a GBU-10 Paveway II i ponad 3000km by go wykonać. Hornet w dobrych 90% został wykonany w Poznaniu na Warsztatach modelarskich pod czujnym okiem Chrystiana. W domu, czyli w Pile, zostały na niego nałożone kalki i zostało wykonane brudzenie. 18-stkę pierwszy raz całkowicie malowałem aerografem, jak i wypróbowałem na niem inne podstawowe techniki modelarskie. Z efektów tej pracy jestem bardzo zadowolony, aczkolwiek nie uniknąłem błędów, które widać na zdjęciach. Model docelowo będzie miał otwartą kabinę ale z uwagi na to, iż strasznie się u mnie kurzy, co też widać na zdjęciach (pomimo że starałem się go dokładnie wyczyścić), jest w pozycji zamkniętej i czeka na szklaną gablotę. Jeszcze raz chciałem podziękować Chrystianowi i Warsztatom Modelarskim w Poznaniu za możliwość realizacji tego projektu jak i pomoc. P.S. Wszelakie uwagi mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Billo Bill Napisano 12 Czerwca 2017 Share Napisano 12 Czerwca 2017 Wg.mnie udany powrót do hobby ,model mi się podoba a co się tyczy błędów to z kolejnymi modelami będzie ich na pewno coraz mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 12 Czerwca 2017 Share Napisano 12 Czerwca 2017 Wg.mnie udany powrót do hobby ,model mi się podoba a co się tyczy błędów to z kolejnymi modelami będzie ich na pewno coraz mniej. Można się podpisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 24 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2017 Cieszę się, że się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 26 Czerwca 2017 Share Napisano 26 Czerwca 2017 Przyłączam się do ocen powyżej. Model prezentuje się dobrze a więc powrót oceniam pozytywnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi