chipmen Napisano 16 Stycznia 2008 Share Napisano 16 Stycznia 2008 Mam pytanie czy zwykły sprej za pare złotych się nadaje do modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 16 Stycznia 2008 Super Moderator Share Napisano 16 Stycznia 2008 Witam. Przy budowie modelu użyłem raz zwykłego sprayu. I nie mam dobrych wspomnień związanych z pracą z takim sprayem. Taki spray długo schnie i nie pokrywa dokładnie powierzchni, musiałem położyć kilka warstw żeby było ok. Obecnie używam sprayów Motipa, są to spraye akrylowe i praca z nimi jest cudowna, w porównaniu z poprzednim sprayem. Motipowskie spraye dokładnie powlekają poweirzchnię, szybko schną i posiadają wiele innych zalet. W mojej osobie polecam spraye Motip. Oczywiście przed użyciem takiego spraya, należy położyć podkład. Puszka takiego sprayu Motip, kosztuje ok 10-11zł. Są też inne spraye jak Dupli-Color itp., ale ja nie używałem ich i nic na ich temat nie mogę napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 16 Stycznia 2008 Share Napisano 16 Stycznia 2008 zwykły sprej Muszę przyznać, że trochę xle zadane pytanie, podaj chociaż jeden przykład, który różni spray ZWYKŁY od NIEZWYKŁEGO O jakim sprayu mówisz konkretnie? Firma? Nazwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chipmen Napisano 16 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2008 jest na nim napisane tylko spray profesional kosztował 8 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 16 Stycznia 2008 Share Napisano 16 Stycznia 2008 Biały matt i czarny matt, oraz srebrne się nadają :-)) mam kilka modeli tak zrobionych, i jest OK :-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 16 Stycznia 2008 Share Napisano 16 Stycznia 2008 Aj mam jednego spraya "CraftS spray" Jest dobry - 12zł za 400ml, maluje się sooper. Raz przejechałem się na dupli-color, farba była tak rzadka, że nie dało się malować, mieszałem ją 5 minut z zegarkiem w ręku, nic to nie dało. Ale nie chcę zniechęcać, bo wiem, że są to dobre spraye - ja trafiłem na bubla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_00 Napisano 17 Stycznia 2008 Share Napisano 17 Stycznia 2008 A używa się chyba MOTIPA , ja polecam spraye Śnieżynki ( jeśli chodzi o matt są świetne ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi