Kuba88 Napisano 25 Lipca 2017 Share Napisano 25 Lipca 2017 Witam forum śledzę już od dłuższego czasu, ale jakoś nie było okazji się czymś "pochwalić", więc nadszedł czas to zmienić Przedstawiam Mercedesa L1500s z MiniArtu. Sam model jest bardzo szczegółowy (podwozie, kabina, silnik) i całkiem dobrze spasowany, ale części miały dużo śladów po łączeniach form (może trafiłem na taki wypust) trudnych do usunięcia szczególnie na drobnych elementach. Robiony prosto z pudła, w malowaniu letnim z frontu wschodniego 1942. Malowany aero głównie akrylami Tamiya i Gunze. Brudzenie itp. chemią od AK i MIG. Próbowałem bawić się modulacją- rozjaśnianiem koloru ( jest słabo widoczna na zdjęciach ) oraz obiciami, smugami i brudzeniem, ogólnie jestem dość zadowolony z efektów, chodź widzę kilka nie dociągnięć szczególnie na fotach z bliska. Zapraszam do oglądania i komentowania . Kilka zdjęć detali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Lipca 2017 Share Napisano 25 Lipca 2017 Ładnie, dobrze że się zdecydowałeś coś pokazać. Trochę Ci się siatka z przodu farbą zatkała. No i na przyszłość sugerowałbym trochę subtelniejsze obicia robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba88 Napisano 26 Lipca 2017 Autor Share Napisano 26 Lipca 2017 Ładnie, dobrze że się zdecydowałeś coś pokazać. Trochę Ci się siatka z przodu farbą zatkała. No i na przyszłość sugerowałbym trochę subtelniejsze obicia robić. Właśnie z siatka było trochę problemu bo do tego jeszcze rozlał się za bardzo klej ca przy przyklejaniu znaczka , próbowałem to jeszcze ratować zmywaczem, ale z mizernym skutkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi