Piotr_P Napisano 25 Lipca 2017 Share Napisano 25 Lipca 2017 Witam. Kolejny ulepek Model sprzed moich T-80BV i T-62. Pierwszy po zmianie epoki. Długo leżał bez układu jezdnego ale to potem.... Model ,który był pierwszym zakupionym "nowoczesnym" czołgiem ,po zmianie epoki ,z WW2 na nowsze konstrukcje. Model bardzo stary, chyba mnie nas świecie nie było gdy Heller go wypuścił na rynek ;) Bardzo uproszczony,z fatalnymi gąsienicami ,które notabene spaliłem we piecu Troszkę tylko poprawek od siebie ,jak szekle,brezent wokół wieży z Green Stuffu,rozwiercone wyrzutnie granatów dymnych i kilka uchwytów z drutu miedzianego.Kanister z zestawu Academy. Po powierzchownym zbadaniu tematu gąsienic, wybór padł na żywiczne odlewanie gąsienic od M164 Vulcan z zestawu Italeri.Niestety są bez zębów ale w M163 byłyby dwa rzędy zębów a AMX tylko po środku. Więc temat do odpuszczenia. Jak pisałem model był jednym z pierwszych zakupów pojazdów nowoczesnych pojazdów, sklejony przed T-62 oraz T-80bv. Galeria dopiero teraz gdyz wreszcie znalazłem chęci odlewu gąsienic. Ps. Tak wiem, AMX by nie ruszył z miejsca bo na kołach napędowych brak zębow. Totalny błąd Heller'a. Mogłem to poprawić i pilnikiem wystrugać te kilka zębów. Mea culpa,mea maxima culpa... Bardzo ciekawa konstrukcja, z wachliwą wieżą, czyli stałe działo ,a porusza się część wieżyczki w pionie. Niestety ,oprócz Hellera model nie doczekał się do dnia dzisiejszego ciekawego,godnego modelu. Dostępna jest chyba tylko żywica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Lipca 2017 Share Napisano 25 Lipca 2017 Ależ to brzydkie, chyba musi być francuskie. Mam na myśli konstrukcję, nie model. Oglądając twoje poprzednie pracę powiedziałabym że model przeciętny. Na pewno każdy ma kilka takich, które męczą. Ważne że go skończyłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 25 Lipca 2017 Autor Share Napisano 25 Lipca 2017 Tak. Skończyłem. Z jego przeciętności też zdaję sobie sprawę. Zadowolony jakoś nie jestem . Słowo przeciętność to dobre określenie. Ot z g....na bicza nie ukręcę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 26 Lipca 2017 Share Napisano 26 Lipca 2017 Wygląda trochę ulepkowato Ale dałby się więcej z tego wycisnąć jakimiś efektami malarskimi. Można by np wizjery przejechać niebieską farbką i już by trochę lepiej wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 26 Lipca 2017 Share Napisano 26 Lipca 2017 Bardzo lubie takie oryginalnie zaprojektowane pojazdy ! Jeszcze Fajniejszy jest AMX 50 120 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 26 Lipca 2017 Autor Share Napisano 26 Lipca 2017 Tak. Żabojaty mieli kilka oryginalnych pojazdów. Może kupię jaszcze jednego ( bo przecież tani jest) i zrobię jak należy. Myślałem też o AMX 30 ale to też vintage i z gąskami też tragedia. Zresztą to chyba te same co w AMX13. Znalazłem dziś do "30" gąski żywiczne z MM więc tli się pomysł.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 27 Lipca 2017 Share Napisano 27 Lipca 2017 doczekał się ładnego modelu już dawno: http://shop.okbgrigorov.com/product/26/french-light-tank-amx-13.html Gąski od MM są wykonane na bazie gąsek hellera i są do dupy zresztą tak samo jak żywiczny AMX 13 model miniature. Model i gąski widziałem na żywo i odradzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 27 Lipca 2017 Autor Share Napisano 27 Lipca 2017 No cóż, więc jest alternatywa. Niemniej jednak ta cena nie dla mnie. Już wolę sam z hipsu część zrobić Co do MM to same gąski faktycznie szału nie robią. Jednak dlatego zostaje Heller i ostra rzeźba ,żeby cośz niego zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi