hiwis Napisano 11 Września 2017 Share Napisano 11 Września 2017 W 1:35 spróbowalbym takie z kłody, bali wystrugać z balsy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 11 Września 2017 Share Napisano 11 Września 2017 Prawdopodobnie wybiorę te zrobiona z kłody , bardziej pasuje do mojego tematycznego klimatu Ale jak to wykonać ? Brać, wybierać, decydować, żeby potem nie żałować ... https://www.youtube.com/results?search_query=tutorial+weathering+wood Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 11 Września 2017 Autor Share Napisano 11 Września 2017 Tak to 1:35 Balsa jest na składzie w magazynku , popróbuje porzeźbić Taki Jeden - to żeś mnie uziemił z tym linkiem Za nim to przejże i przetestuje ,to konkurs się skończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 11 Września 2017 Share Napisano 11 Września 2017 (edytowane) Ławeczka z kłody zrobiona z balsy? hmm jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić Z kolei co do dziury w ławce, która podobno solo wyciął ponieważ potrzebował podstawki pod swój samolot to wyobraźnia działa! i widzę jak tnie w lesie dziurę w ławce rozglądając się nerwowo czy nikt nie widzi I muszę przyznać ,że nawet ładnie mu to wyszło te cięcie. Chyba ,że to nie pierwszy raz????!!!! A podobno samolotów jeszcze bez podstawki ma dużo Wracając jeszcze do ławki to spróbuj może lepiej z okrągłej listewki. Albo z gliny, modeliny , jakieś masy rzeźbiarskiej. Mi z masy rzeźbiarskiej kiedyś wyszło tak: Jeśli będziesz na etapie malowania podłoża i trawy daj znać. Edytowane 11 Września 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 11 Września 2017 Share Napisano 11 Września 2017 (edytowane) Taki Jeden - to żeś mnie uziemił z tym linkiem Za nim to przejże i przetestuje ,to konkurs się skończy Pierwszy film już powinien ci wystarczyć. Oczywiście do postarzania drewna z plastiku. Edytowane 11 Września 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 11 Września 2017 Share Napisano 11 Września 2017 Ławeczka z kłody zrobiona z balsy?hmm jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić A co w tym trudnego do wyobrażenia, a następnie do zrobienia? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 11 Września 2017 Share Napisano 11 Września 2017 Ławeczka z kłody zrobiona z balsy?hmm jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić A co w tym trudnego do wyobrażenia, a następnie do zrobienia? ;) Tak jak napisałem. Wyobraźnia coś przestaje w tym momencie dobrze funkcjonować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 11 Września 2017 Share Napisano 11 Września 2017 Tak jak napisałem. Wyobraźnia coś przestaje w tym momencie dobrze funkcjonować Tak dla rozruszania balsowej wyobraźni ;-) Mam nadzieję że Jureczek nie obrazi się za śmiecenie w wątku kolejnymi ławkami. Ławeczka z bali - produkt z balsy : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 12 Września 2017 Autor Share Napisano 12 Września 2017 hiwis - to nie jest zaśmiecanie ,tylko podpowiedzi pomysłów Nie obrażam się , a serdecznie dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 12 Września 2017 Share Napisano 12 Września 2017 Jureczek. Na słoje roczne proponuję "Cienkopis kreślarski Marvy 4600 003 CZARNY" na allegro za 7-8zł. Oczywiście najlepiej słoje roczne i sęki, a później farbą. I najważniejsze koniecznie: zestaw weathering wood vallejo , ak itd.. Niebawem w moim warsztacie będziesz mógł obejrzeć jak to u mnie wyszło. Co do ławki to bardziej podoba mi się twoja niż to ,którą hiwis pokazał. Przesuń deski i będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 12 Września 2017 Autor Share Napisano 12 Września 2017 Ta mi się bardzo spodobała Rzeźbie w balsie Waleze z drzewkami Pedzelek jak będę ruszał z terenem ,na pewno zwrócę się o pomoc. Mam zestaw AK do weteringu drewna A co tam u Ciebie ,uporałeś się z popękanymi kałużami ? tak wygląda wstępne rzeźbienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 12 Września 2017 Share Napisano 12 Września 2017 tak wygląda wstępne rzeźbienie A co tam u Ciebie ,uporałeś się z popękanymi kałużami ? czekałem na chemie dlatego to tak trwało. Dziś wysmarowałem całość. Jutro poprawie aerografem. Trochę trawy dodam. Poczekam aż całość dobrze wyschnie i działam dalej. Pewnie kilka dni jeszcze to zajmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 13 Września 2017 Autor Share Napisano 13 Września 2017 Dzis dotarła Heki-Flor nie moglem się powstrzymać aby nie zrobić sobie brzoski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 13 Września 2017 Share Napisano 13 Września 2017 Mi się podoba. Liście brzozy jesienią: https://www.google.pl/search?q=brzoza+jesieni%C4%85&client=firefox-b&dcr=0&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiXkoDx_KLWA:bip:JJoKHf_nC4oQ_AUICigB&biw=1408&bih=652 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 15 Września 2017 Share Napisano 15 Września 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 15 Września 2017 Share Napisano 15 Września 2017 Brzózka super, ale czy aby nie za zielona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 15 Września 2017 Autor Share Napisano 15 Września 2017 No Panowie macie racje To od początku Ławeczka zrobiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 15 Września 2017 Share Napisano 15 Września 2017 Fiu, fiu ..... Ale to białe pod ławeczką to, mam nadzieję, nie będzie podstawką ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 15 Września 2017 Share Napisano 15 Września 2017 Ta brzoza to nie powinna mieć zdecydowanie więcej, ale za to mniejszych, czarnych cętek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 15 Września 2017 Autor Share Napisano 15 Września 2017 Podstawka się robi ,i jeszcze parę drzewek ,trochę krzaków ,trawka , liście ,dziadek z wnuczka .Mozę uda mi się wyrzeźbić wiewiórkę ,domek dla ptaszków itp. Działam Solo -jeszcze dojdzie trochę gałęzi ,bo jest za łysa. A tak nawiasem trudniej zrobić realne drzewko niż samolot Fajnie ze tu zajrzałeś .Poprawie czarne płaty kory Jak wstawiać mniejsze zdjęcia ? wstawiam za pomocą Imgura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 15 Września 2017 Share Napisano 15 Września 2017 Jak wstawiać mniejsze zdjęcia ? wstawiam za pomocą Imgura Tylko nie wstawiaj czasami miniaturek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 15 Września 2017 Share Napisano 15 Września 2017 Brzoza musi ulec zmianie. np. kora u góry jest z czegoś tego nie wiem czego ale to nie jest na pewno kora Koniecznie psiknij na brzozę kolorem pomarańczowym. Delikatnie. Liście wówczas nabiorą rumieńców. Zresztą na wszystkie rośliny zawsze psikaj aerografem. Korę nie musisz specjalnie zabezpieczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 16 Września 2017 Autor Share Napisano 16 Września 2017 Dab i świerki zrobione ,brzoski poprawione Do zrobienia jeszcze parę liściastych i sosna - trudna ,ale będzie więcej zabawy niż przy brzoskach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Andryk Napisano 16 Września 2017 Share Napisano 16 Września 2017 Jak zrobiłeś świerki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 16 Września 2017 Autor Share Napisano 16 Września 2017 Sznurek ,wlosie z pendzla ,ja mialem taki pod reka i trawka 2mm posypka modelarska Kosmetyka w/g uznania. Na to jakaś zielona farba -rzadka i duże ciśnienie (potrzebny aerograf). Dalsza kosmetyka w celu nadania kształtu .Później sidolux pod dużym ciśnieniem tzn .z wyczuciem ,aby nie odfrunęło i posypka trawiasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi