megapol Napisano 23 Listopada 2017 Share Napisano 23 Listopada 2017 Może zdążę, tydzień został... Ja w ciebie wierze, dawaj, dawaj nie pękaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_unknown_ Napisano 24 Listopada 2017 Autor Share Napisano 24 Listopada 2017 Najwyższa pora wziąć się za "podłoże". Wzorowałem się na opuszczonych bazach sowieckich i lotniskach, których obrazków w necie nie brakuje. Do wykonania spękanego betonu posłużyła mi masa papierowa. Następnie w ruch poszedł miks kolorów Vallejo: Neutral Grey i White Grey dedykowanych do aerografu. W miejscach, gdzie będzie porastała trwa dałem Olive Grey również z serii Vallejo Model Air. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_unknown_ Napisano 25 Listopada 2017 Autor Share Napisano 25 Listopada 2017 Po washu z miksu Vallejo Light Grey i Dark Green, dodałem kępki z trawy elektrostatycznej przyklejonej wikolem. Tak prezentuje się, jak sądzę efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_unknown_ Napisano 26 Listopada 2017 Autor Share Napisano 26 Listopada 2017 W przypadku obu "sześćdziesiątek" w podobny sposób przeprowadziłem operację spuszczania powietrza z opon. Najpierw żmudne piłowanie, następnie epoksydowa szpachlówka Tamiya i na koniec malowanie (kolor "oponowy"), rdzawy wash i pigmenty (w tym przypadku Vallejo European Earth i Rust). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_unknown_ Napisano 27 Listopada 2017 Autor Share Napisano 27 Listopada 2017 Teraz z tego chaosu trzeba wydobyć dwa Urale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_unknown_ Napisano 28 Listopada 2017 Autor Share Napisano 28 Listopada 2017 Podwozia, buda w pojeździe dowodzenia oraz cysterna gotowe i pokryte szarym podkładem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_unknown_ Napisano 30 Listopada 2017 Autor Share Napisano 30 Listopada 2017 Urale raczej na czas nie dojadą... Z rdzawą bazą czekają na kolor. Cenne ostatnie godziny wykorzystałem na umieszczenie wraków na należnym im pozycjach. Doszło trochę chwastów i liści wraz z dużymi workami. Tak prezentuje się dioramka na szybko, galeria przed północą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_unknown_ Napisano 30 Listopada 2017 Autor Share Napisano 30 Listopada 2017 Finalnie w dioramie znalazło się jeszcze miejsce na cysternę i opony. Prace wykończeniowe zakończone, dzięki za uwagę i zapraszam do GALERII. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi