megapol Posted November 23, 2017 Share Posted November 23, 2017 Może zdążę, tydzień został... Ja w ciebie wierze, dawaj, dawaj nie pękaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_unknown_ Posted November 24, 2017 Author Share Posted November 24, 2017 Najwyższa pora wziąć się za "podłoże". Wzorowałem się na opuszczonych bazach sowieckich i lotniskach, których obrazków w necie nie brakuje. Do wykonania spękanego betonu posłużyła mi masa papierowa. Następnie w ruch poszedł miks kolorów Vallejo: Neutral Grey i White Grey dedykowanych do aerografu. W miejscach, gdzie będzie porastała trwa dałem Olive Grey również z serii Vallejo Model Air. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_unknown_ Posted November 25, 2017 Author Share Posted November 25, 2017 Po washu z miksu Vallejo Light Grey i Dark Green, dodałem kępki z trawy elektrostatycznej przyklejonej wikolem. Tak prezentuje się, jak sądzę efekt końcowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_unknown_ Posted November 26, 2017 Author Share Posted November 26, 2017 W przypadku obu "sześćdziesiątek" w podobny sposób przeprowadziłem operację spuszczania powietrza z opon. Najpierw żmudne piłowanie, następnie epoksydowa szpachlówka Tamiya i na koniec malowanie (kolor "oponowy"), rdzawy wash i pigmenty (w tym przypadku Vallejo European Earth i Rust). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_unknown_ Posted November 27, 2017 Author Share Posted November 27, 2017 Teraz z tego chaosu trzeba wydobyć dwa Urale... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_unknown_ Posted November 28, 2017 Author Share Posted November 28, 2017 Podwozia, buda w pojeździe dowodzenia oraz cysterna gotowe i pokryte szarym podkładem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_unknown_ Posted November 30, 2017 Author Share Posted November 30, 2017 Urale raczej na czas nie dojadą... Z rdzawą bazą czekają na kolor. Cenne ostatnie godziny wykorzystałem na umieszczenie wraków na należnym im pozycjach. Doszło trochę chwastów i liści wraz z dużymi workami. Tak prezentuje się dioramka na szybko, galeria przed północą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_unknown_ Posted November 30, 2017 Author Share Posted November 30, 2017 Finalnie w dioramie znalazło się jeszcze miejsce na cysternę i opony. Prace wykończeniowe zakończone, dzięki za uwagę i zapraszam do GALERII. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts