jakub476 Napisano 5 Września 2017 Share Napisano 5 Września 2017 Klasa 3 - Pojazdy cywilne Kategoria Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Myśleliście, że dam radę nie złożyć nic japońskiego? Im dłużej go oglądam tym więcej znajduje problemów, nie wiem czy zdążę, może trafi do "wiecznego W.I.P.'a, zobaczymy. O problemach w kolejnych postach... Ma być identyczny: Pudełko. Zawartość: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 6 Września 2017 Share Napisano 6 Września 2017 O fajny model i od razu mam pytanie jak oceniasz jakość? P.S. tylko nie startuj z trzecim, bo istnieje uzasadnione podejrzenie że zgarniesz całe podium :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 6 Września 2017 Autor Share Napisano 6 Września 2017 Jakość jest do kitu... Dlatego mówiłem o problemach, postaram się to potem pokazać. Będę nawet ciął budę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 6 Września 2017 Autor Share Napisano 6 Września 2017 (edytowane) Zaczęło się... Tak wygląda linia boczna bagażnika i tylnej szyby w oryginale: A tak według Aoshimy: Przeciąłem klapę wzdłuż bocznych linii podziału i naciąłem w poprzek, następnie zagiąłem do dołu i skleiłem. Zeszlifowałem część wystającą ponad klapę. Następnie usunąłem schodek. Zaklejone Tamiya Epoxy. Druga rzecz, która mi się nie podoba to obwódka frontu. Tak wygląda oryginał. A tak wygląda ta w moim zestawie. Mam też Laurel'a w wersji od Liberty Walk i skopiuje jego ramkę, grill też wydaje się mieć poprawniejszy kształt. Po odlaniu wytnę wkłady lamp i wstawię okrągłe. Edytowane 6 Września 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 6 Września 2017 Share Napisano 6 Września 2017 Piękny klasyk się szykuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 6 Września 2017 Share Napisano 6 Września 2017 Spore przeróbki widzę, fajnie będzie na co popatrzeć i podpatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 8 Września 2017 Autor Share Napisano 8 Września 2017 Oszlifowałem tył, obniżyłem przetłoczenia żeby pasowały do nowej linii klapy. Poza tym usunąłem zbędne listwy na progach oraz znaczki z tyłu które będą zastąpione fototrawionymi, usunąłem także obrysówki z przednich błotników będą zastąpione oddzielnymi elementami z Laurela LB. Pogłębiłem wstępnie linie podziału. Następnym krokiem przebudowy tyłu będzie teraz od spodu oszlifowanie tak aby weszły szyby, wyrycie nowych linii podziału klapy i dorobienie z powrotem uszczelki tylnej szyby. Powstało do niego trochę żywic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 8 Września 2017 Share Napisano 8 Września 2017 O kurde ale ten tył ładnie wyprowadziłeś brawo:) czego używasz do pogłębiania linii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 8 Września 2017 Autor Share Napisano 8 Września 2017 Igieł do szycia, czasem w trudnych miejscach piłki czeskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 11 Września 2017 Share Napisano 11 Września 2017 Ładnie to wyprowadziłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 12 Września 2017 Share Napisano 12 Września 2017 W jakim kolorze go robisz? Świetny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 13 Września 2017 Autor Share Napisano 13 Września 2017 Postaram się taki fiolet jak na zdjęciach, które wstawiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 12 Października 2017 Autor Share Napisano 12 Października 2017 Po poprzedniej aktualizacji dorobiłem uszczelkę tylnej szyby i naciąłem linie podziału klapy, dałem podkład i model do dziś sobie leżał w takim stanie. W międzyczasie doszły kalkomanie. Dzisiaj spojrzałem w kalendarz i myślę sobie "chyba nie zdążę i będzie tylko Huracan..." Ale parę godzin później poszło: "Muszę go zrobić" No to lecimy. Oryginał ma takie nadkola wystające poza obrys ale z wklęśnięciem. A Aoshima zrobiła to tak... Zacząłem od zaklepania nadkoli. Następnie podkleiłem styrenem, chyba 0,5mm. Potem zalałem schodek CA, wyszlifowałem, wyostrzyłem przetłoczenie, oszlifowałem i wyszło tak. Z przodu nie podklejałem styrenem, po prostu po zebraniu plastiku od spodu wypchnąłem nadkole do zewnątrz jak w prawdziwych samochodach i wzmocniłem CA. Tak to wyglądało po zrobieniu wszystkich i oszlifowaniu. Jak nic się nie spieprzy to w sobotę pokażę w kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 14 Października 2017 Autor Share Napisano 14 Października 2017 Pomalowałem rotory felg. Następnie zrobiłem wash ramion, dodałem kalki. I taki spy shot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 22 Października 2017 Autor Share Napisano 22 Października 2017 Kalki położone, na nich już 3 warstwy claru, teraz jeden szlif gąbką i ostateczna warstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 22 Października 2017 Share Napisano 22 Października 2017 lakier pierwsza klasa przysiadł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 22 Października 2017 Share Napisano 22 Października 2017 Świetny jest ten lakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 28 Października 2017 Autor Share Napisano 28 Października 2017 Dopiero wczoraj mnie olśniło, że nie mam lusterek takich jak na zdjęciach, poszukałem dziś i znalazłem identyczne. Już pomalowane wraz z dokładką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 30 Października 2017 Autor Share Napisano 30 Października 2017 Zabrałem się za podwozie. Tak to wygląda w pudełku - przygotowane pod silniczek i baterie... Wyciąłem te "ćwierćosie". I zbędne otwory pozaklejałem polistyrenem. Na to szpachla. I tak to na razie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 10 Listopada 2017 Share Napisano 10 Listopada 2017 A tak zapytam jakiej farby użyłeś do kasty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 10 Listopada 2017 Autor Share Napisano 10 Listopada 2017 A to jak zwykle nakombinowałem... Kolor 3 warstwowy. 1. Midnight Purple z palety Nissana. 2. Fioletowa perła w proszku zawieszona w bezbarwnym. 3. Czerwony clear dla ocieplenia barwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 27 Listopada 2017 Autor Share Napisano 27 Listopada 2017 Może się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 30 Listopada 2017 Autor Share Napisano 30 Listopada 2017 Zabrakło jednego weekendu, żeby było tak jak powinno, ale galeria jest. GALERIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi