J4kub Napisano 5 Września 2017 Share Napisano 5 Września 2017 Miał być warsztat ale muszę popracować nad zdjęciami bo są bardzo złej jakości następne na pewno będą już lepsze. Do modelu dokupiłem blaszki kokpitu oraz sam dorobiłem osłony dysz oraz wlotów powietrza które wyszły tak sobie. Proszę pamiętać że jest to mój 6 model. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 5 Września 2017 Share Napisano 5 Września 2017 Mi się podoba...nawet bardzo! Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 6 Września 2017 Share Napisano 6 Września 2017 Zdjęcia faktycznie nieco nieostre więc warto by nad tym popracować. Ja rozumiem, że przy szóstym modelu nie należy oczekiwać fajerwerków i pewne braki w warsztacie jeszcze są, ale tutaj brakuje zwykłej staranności w niektórych miejscach. Szczególnie w oczy rzuciły mi się niezaszpachlowane łączenia na zbiornikach paliwa, krzywo położone kalki i nierówno pomalowane dysze. Uzbrojenie też pomalowane trochę od czapy. Takie kolory ma AIM-120C: A takie AIM-9X: Czyli są szare (FS36375) a nie białe. Paski żółte i brązowe dla uzbrojonej rakiety i niebieskie dla szkolnej. Nos AIM-120 biały, AIM-9 metaliczny, lotki na obu metaliczne. Generalnie jak na początki jest całkiem nieźle, ale warto poświęcić parę chwil, żeby takie detale dopracować. Uzbrojenie, zbiorniki i nierówno pomalowane dysze powinieneś być w stanie jeszcze poprawić, z kalkami na tym etapie to już nic nie zrobisz. PS. Hasegawa ma błąd w instrukcji - do podwieszenia AIM-120 nie powinny być użyte części N5 tylko zdaje się Q10, montowane w ten sam sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 6 Września 2017 Share Napisano 6 Września 2017 Szkoda tych kalek i zbiorników, gdyby nie one było by naprawdę bardzo fajnie Jak się sklejało sam model, były jakieś problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J4kub Napisano 7 Września 2017 Autor Share Napisano 7 Września 2017 Szkoda tych kalek i zbiorników, gdyby nie one było by naprawdę bardzo fajnie Jak się sklejało sam model, były jakieś problemy? Szpachli tyle co kot napłakał naprawdę dobrze spasowany model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi