marcin1323 Napisano 21 Września 2017 Share Napisano 21 Września 2017 Wraca sobie człowiek po dłuuuugaśnej przerwie a tu proszę - znowu Grzesiek kasuje resztę fajna Iskierka Ci wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Września 2017 Autor Share Napisano 21 Września 2017 Marcinie, ale ja jeszcze nic nie zrobiłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 25 Września 2017 Autor Share Napisano 25 Września 2017 Jak na prototyp przystało, sprawy zmieniają się jak w kalejdoskopie. Po obejrzeniu zdjęć KK-2 z Iskry, podjąłem decyzję, że fotele będą mixem żywic Pavli i elementów z modelu ArmaHobby. Na pierwszym (nieco niewyraźnym) planie widać początki pracy nad materią: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Października 2017 Autor Share Napisano 1 Października 2017 Pięć dni i tylko kroczek do przodu. Prototypowy fotel nabrał formy. Drugi, już jako seryjny mam nadzieję powstanie szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Października 2017 Autor Share Napisano 7 Października 2017 Dwa tygodnie minęły i tak wygląda moja interpretacja foteli KK-2 do Iskry: Ale żeby nie było, że tylko fotele robiłem. W tym czasie zrobiłem zielnik, zaliczyłem kilkanaście sprawdzianów i kartkówek, tony zakupów, opał na zimę, sprzątanie ogródka................ Zabieram się za wnętrze kabiny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 8 Października 2017 Share Napisano 8 Października 2017 Kilkanaście godzin... I mam już dodatkowe fotele KK-2 Robisz wersję czteromiejscową ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Października 2017 Autor Share Napisano 9 Października 2017 No i zdradziłeś tajemnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Października 2017 Autor Share Napisano 10 Października 2017 Takie tam dreptanie w miejscu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 11 Października 2017 Share Napisano 11 Października 2017 Takie tam dreptanie w miejscu... A przedni prawy panel nie powinien mieć na górze kilka rzędów wyłączników ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Października 2017 Autor Share Napisano 11 Października 2017 Spokojnie Pawle! W planach są dźwignie z możliwością ich przełączania A tak serio to zrobiłem póki co lewe strony kabin (stąd takie ujęcie). No i fotkę wrzuciłem żeby rozruszać ten chyba nieco przynudnawy temat. Kolejna dłużyzna - prototypowe drążki (faza wstępnego montażu) Przymiarka czy fotele pasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Października 2017 Autor Share Napisano 15 Października 2017 Coby nieco popędzić temat, bo kabina strasznie się dłuży, zabrałem się za inne elementy. Na skrzydłach zaszpachlowałem jamki skurczowe, usunąłem grzebienie (zostaną dorobione cieńsze - plastikowe) i, dla gładkości, psiknąłem surfacerem. Tak w ogóle to dopiero przy pracy nad Iskrą uświadomiłem sobie, że producent nie przewidział wnęki podwozia przedniego w wersji plastik. Zrobi się od podstaw na podstawie blaszki (bo blaszek nie lubię i jak się da to unikam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 29 Października 2017 Autor Share Napisano 29 Października 2017 Po krótkiej przerwie wracam do roboty. Drobnica się szlifuje, a na skrzydła poszedł biały podkład, żeby docelowa barwa była odpowiednio soczysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Listopada 2017 Autor Share Napisano 4 Listopada 2017 Na tym etapie postanowiłem - nietypowo - wstępnie dać kolorki na skrzydła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 4 Listopada 2017 Share Napisano 4 Listopada 2017 Malujesz przed przyklejeniem do kadłuba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Listopada 2017 Autor Share Napisano 4 Listopada 2017 Toszto stary indiański sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Listopada 2017 Autor Share Napisano 5 Listopada 2017 Nie wiem czy skorzystam, ale zamówiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Listopada 2017 Autor Share Napisano 9 Listopada 2017 Kolejny etap budowy. Pojawiły się plusy i minusy. Plus: Zestaw Mastera - świetnie zrobiony i co najważniejsze - z białego metalu, więc można zamontować i od razu jest właściwy efekt. Zobaczymy jak się wpasuje w model. Minus: Pierwszy montaż większych elementów - wlotów powietrza i... dżizasss, porażka! W pierwszej chwili myślałem, że coś źle zrobiłem. Elementy nie spasowane, nierówne, niełatwe do sklejenia. Śmiem twierdzić, że w modelu Mastercrafta lepiej rozwiązali łączenie tych wlotów ze skrzydłami. Fotki wieczorkiem Kolega em zwrócił mi też uwagę, że trzeba będzie zrobić małą modyfikację w malowaniu skrzydeł. Zrobi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 9 Listopada 2017 Share Napisano 9 Listopada 2017 Zestaw Mastera - świetnie zrobiony i co najważniejsze - z białego metalu Amelineum czy coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Listopada 2017 Autor Share Napisano 9 Listopada 2017 Kurcze, pojęcia nie mam. Najważniejsze, ze się błyszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Listopada 2017 Autor Share Napisano 10 Listopada 2017 Najpierw zacytuję się z rana: Zestaw Mastera - świetnie zrobiony i co najważniejsze - z białego metalu ...a teraz zdementuję z wieczora;Zestaw jest jednak z żółtego metalu (pod lupą 10x okazało się, że to mosiądz chyba) ale elementy są tak malutkie i gdy się błyszczą wyglądają jak białe. Obaczym po montażu ostatecznym. Pracuję tymczasem nad skrzydłami i wlotami powietrza. Na zdjęciu nałożona szpachla akrylowa w celu spłycenia linii podziałowych: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Listopada 2017 Autor Share Napisano 11 Listopada 2017 Zwykły patyczek higieniczny, nasączony zwykłą wodą pomógł usunąć nadwyżkę szpachli. Wyszło tak: A po nałożeniu surfacera tak: Pora wracać do wnętrza kabiny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2017 Czas konkursu się skończył, ale warsztacik, choć znacznie spowolnił, nadal trwa. Dziś dotarły ważne kalkomanie, chociaż do ich położenia jeszcze trochę czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzeM Napisano 19 Grudnia 2017 Share Napisano 19 Grudnia 2017 Bardzo fajna robota. Skąd masz te kalki z gwiazdką i napisem "iskra"??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2017 Drukowane na zamówienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzeM Napisano 16 Października 2018 Share Napisano 16 Października 2018 No i co dalej z Iskrą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi