Piotr_P Napisano 17 Września 2017 Share Napisano 17 Września 2017 Witam. Przedstawiam skończony model transportera BTR-60 PB. Jest to wyrób firmy ICM w skali 1:72 . To chyba trzeci model tego transportera jaki ostatnio pojawił się na forum. Sprawił bardzo dużo frajdy. Osobiście polecam go modelarzom sklejającym w tej skali. Jedyny problem miałem z ciasno pasującymi felgami do opon.Pomimo szlifowania felg i opon dwie po malowaniu i niestety przyklejaniu pękły. Było zamówić żywiczne koła. ...to jedyny minus podczas sklejania. Model malowałem w połówkach tj niesklejone połówki i po sklejeniu świetnie wszystko pasowało. Wymieniłem poręcze na druciki ,dodałem linę 0,3mm z Duduś. Malowanie Ammo i Vallejo.Próby (pozytywne) z olejami Talens .Dzięki Adam za próbki Kamuflaż na podstawie zdjęć z "parady" w libijskiej bazie ,bodajże w 2012r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 17 Września 2017 Share Napisano 17 Września 2017 Witam! Moim zdaniem nieprawidłowo przykleiłeś koła. Pojazd wygląda jakby był podniesiony na amortyzatorach niczym jakiś Big Foot … Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 17 Września 2017 Autor Share Napisano 17 Września 2017 Kurcze....chyba masz rację. Patrzyłem na instrukcję ale jakoś nie mogłem dojść w jakiej pozycji mają być przyklejone. Tu instrukcja jest nieco niejasna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 18 Września 2017 Share Napisano 18 Września 2017 Modele ICMu mają trochę zawieszenie zawyżone, BM-21 wygląda podobnie. Nie mniej jedno koło wydaje mi się, ze założyłeś odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 18 Września 2017 Autor Share Napisano 18 Września 2017 BM-21 Grad też mam,czeka w kolejce jak i kilka wozów na podwoziu Ural 375/4320...koła też ta są mocowane bo jeszcze w instrukcję nie spojrzałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Andryk Napisano 18 Września 2017 Share Napisano 18 Września 2017 Bardzo ładnie wyszedł Ci ten model, podoba mi się. Sam niedawno sklejałem ten model i też miałem problem z kołami. Jak zrobiłeś plandekę z tyłu, bo bardzo ładnie ci wyszła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 19 Września 2017 Autor Share Napisano 19 Września 2017 Green stuff i modelowanie samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Września 2017 Share Napisano 19 Września 2017 O słabościach pisali znawcy, mnie się bardzo podoba malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi