Piotr_P Napisano 17 Września 2017 Napisano 17 Września 2017 Witam. Przedstawiam skończony model transportera BTR-60 PB. Jest to wyrób firmy ICM w skali 1:72 . To chyba trzeci model tego transportera jaki ostatnio pojawił się na forum. Sprawił bardzo dużo frajdy. Osobiście polecam go modelarzom sklejającym w tej skali. Jedyny problem miałem z ciasno pasującymi felgami do opon.Pomimo szlifowania felg i opon dwie po malowaniu i niestety przyklejaniu pękły. Było zamówić żywiczne koła. ...to jedyny minus podczas sklejania. Model malowałem w połówkach tj niesklejone połówki i po sklejeniu świetnie wszystko pasowało. Wymieniłem poręcze na druciki ,dodałem linę 0,3mm z Duduś. Malowanie Ammo i Vallejo.Próby (pozytywne) z olejami Talens .Dzięki Adam za próbki Kamuflaż na podstawie zdjęć z "parady" w libijskiej bazie ,bodajże w 2012r. Cytuj
temir 2 Napisano 17 Września 2017 Napisano 17 Września 2017 Witam! Moim zdaniem nieprawidłowo przykleiłeś koła. Pojazd wygląda jakby był podniesiony na amortyzatorach niczym jakiś Big Foot … Pozdrawiam! Cytuj
Piotr_P Napisano 17 Września 2017 Autor Napisano 17 Września 2017 Kurcze....chyba masz rację. Patrzyłem na instrukcję ale jakoś nie mogłem dojść w jakiej pozycji mają być przyklejone. Tu instrukcja jest nieco niejasna. Cytuj
Tomek Mroczkowski Napisano 18 Września 2017 Napisano 18 Września 2017 Modele ICMu mają trochę zawieszenie zawyżone, BM-21 wygląda podobnie. Nie mniej jedno koło wydaje mi się, ze założyłeś odwrotnie. Cytuj
Piotr_P Napisano 18 Września 2017 Autor Napisano 18 Września 2017 BM-21 Grad też mam,czeka w kolejce jak i kilka wozów na podwoziu Ural 375/4320...koła też ta są mocowane bo jeszcze w instrukcję nie spojrzałem? Cytuj
Tomasz Andryk Napisano 18 Września 2017 Napisano 18 Września 2017 Bardzo ładnie wyszedł Ci ten model, podoba mi się. Sam niedawno sklejałem ten model i też miałem problem z kołami. Jak zrobiłeś plandekę z tyłu, bo bardzo ładnie ci wyszła? Cytuj
Piotr_P Napisano 19 Września 2017 Autor Napisano 19 Września 2017 Green stuff i modelowanie samemu Cytuj
bazylms Napisano 19 Września 2017 Napisano 19 Września 2017 O słabościach pisali znawcy, mnie się bardzo podoba malowanie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi