Jump to content

Poszukuję zdjęć polkiego wozu dowodzenia WDSz

Piotr_P
 Share

Recommended Posts

Jak w temacie ,

Poszukuję zdjęć planów rysunków itp nowego polskiego wozu dowodzenia WDSz systemu Regina.

Zdjęcia są tu http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=70&t=59494

A o planach, rysunkach, zapomnij.

Pisałem w tej sprawie do HSW.SA i do dziś nie dostałem żadnej odpowiedzi.

Wszytko jest tajne, przed obejrzeniem spalić i zniszczyć.

Pozdrawiam

Jacek

• 1 month later...

Witam,

Natomiast musisz się tu liczyć z problemem poważniejszym, który dotyczy pewnego bardzo ważnego szczegółu tego i innych pojazdów na tym podwoziu używanych w Polsce. To koła.

Pozwolę sobie jeszcze dopisać jeden mały detal - gąsienice z gumowymi nakładkami.

Niestety takich gąsienic jakie ma WDSz, Kroton czy samobieżny moździerz M120G, nikt na razie nie robi.

"kwity" do koła mam już z wymiarowane i przygotowane, kwestia czasu i wzorzec koła będzie gotowy.

Pomysł na gąsienice też już jest .

To jeszcze ja. Żeby się Jacek nie poczuł urażony że mu zarzucam nieefektywność w zdobywaniu informacji dopowiem że to wynika z tego że nasi producenci i wojsko publikuje zdjęcia na których nawet wnętrza widać a na maile nie odpowiadają. Na pikniku robisz zdjęcia a w firmie nie dostaniesz nawet podstawowych rysunków.

Nie poczułem się urażony

Skoro nie udało się u producenta M120G, HSW.SA, to sobie poradziłem w inny sposób.

M120G i WDSz jednak powstanie

Pozdrawiam

Jacek

Nie rozumiem problermu kół. Przecież to zmodernizowane podwozie 2s1 goździk czy jak kto woli MT-LB z dodatkowym 7 kołem. Co innego gąsienice. To już jest pewiem problem choć w 1:72 ( moja skala) to temat do przejścia.

Wymiary.....hmmm jas raczej podejdę do tematu analizy zdjęć przodu Goździka. Resztę na podstawie tych danych spróbuję przeskalować do Reginy. Spory marigines błędu ale masochistą nie jestem ,a na plany nie mas co liczyć

Edited by Guest

• 2 months later...
  • 8 months later...