Skocz do zawartości

[G] Panzerspahwagen 202 (e) 1:35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam !

Ostatnimi czasy przeglądając Model Klubu ujrzałem (po raz kolejny zresztą) model przerobionego Daimlera Scout'a, autorstwa "Rzela". Postanowiłem wykonać podobny...

Model to oczywiście stara Tamiya : Daimler Scout Car.

Cały pojazd pomalowałem na panzer grey + rozjaśnienia średnio szarym... UWAGA zrobiłem figurkę, co u mnie jest nowością ---> Jest to moje druga kiedykolwiek wykonana figurka... producent tejże to oczywiście dragon ( z zestawu: "Flak Artillery Crew" )...

Do tego dołożyłem narty z dragona również ( zestaw "German Ski Troops" ).

Wykonałem delikatny rdzawy wash do tego jak widać sporo suchego pędzla, aby podkreślić świetną bryłę pojazdu... wnętrze pomalowałem na jasnoszary.

Oto moje dzieło i może będę nieskromny, ale jestem z niego bardzo zadowolony

th_red12.jpgth_red11.jpgth_red10.jpg

th_red9.jpgth_red8.jpgth_red7.jpg

th_red6.jpgth_red5.jpgth_red4.jpg

th_red3.jpgth_red2.jpgth_red1.jpg

Pozdrawiam

Przemo

Napisano

Sympatycznie wygląda. Generalnie mi się podoba. Tylko koła za bardzo zlewają się z całym pojazdem. Opony pozostawił bym bardziej czarne, mniej bym je zaprószył żeby się odcinały od reszty. Figurka jak na drugi raz całkiem całkiem. Jedynie parka powinna być w kamuflażu. WH nie posiadał jednolicie zielonych.

bdbd1394013dc138.jpg

Czekam na podstawkę.

Napisano
Oto moje dzieło i może będę nieskromny, ale jestem z niego bardzo zadowolony

No i słusznie, też bym był

Świetny suchy pędzel, może trochę za dużo go na kołach, ja bym je przynajmniej trochę "uwalił" i wewnątrz też jakieś odrapania bo mało coś ich, ale ogółem bardzo mi się podoba, super model! Uwielbiam nadmierną ilość suchego pędzla

Pozdrawiam

Napisano
Czekam na podstawkę.

No schnie i czeka na ostateczne malowanie... będzie mała, pod górkę i z przeszkodą :P

A co do munduru dzięki za info, nawet nie wiedziałem... co do kamuflażu to może za rok hehe... na razie poćwiczę jednolite kolory...

Pozdrawiam

Przemo

Napisano

I podstawka gotowa, wykonałem ją stylu pojazdu... pewnie powiecie, że się zlewa wszystko... ale tak to widziałem i tak wykonałem...

th_pod6.jpgth_pod5.jpgth_pod4.jpg

th_pod3.jpgth_pod2.jpgth_pod1.jpg

Pozdrawiam

Przemo

Napisano

A mnie interesujemianowicie...podstawka! Kupujesz to gdzieś gotowe, czy sam strugasz (: ?

Napisano

To są "drewniaki" ze sklepu Padrebooks, Oni to produkują i mają przeróżne rozmiarówki tego... Używam przy każdym modelu już praktycznie...

Pozdrawiam

Przemo

Napisano

Hej Przemku! Fajny szkrab Przyjemne też figurki, jak na pierwszy raz! Mam dwie rady: primo, zawsze zabejcuj podstawkę. Efekt jest sto razy fajniejszy, niż na takim zwykłym drewienku (choć to co prawda rzecz gustu). A druga rada, to stricte techniczna: ludek miałby raczej problem nieść mg w taki sposób Tak nieśmiało jej dotyka, a przecież trochę to ważyło. Jeszcze raz gratuluję udanego debiutu figurkowego! pozdrawiam i do zobaczenia w Bytomiu!

Napisano

Winietka bardzo fajnie wykonana tylko te figurki psują efekt.