eagle Napisano 31 Października 2017 Share Napisano 31 Października 2017 Koledzy modelarz pomóżcie bo już nie kapuje. Mianowicie na model położyłem lakier błyszczący Humbrol Glos Cote, który nie jest akrylowy. Lakier wysychał dwa dni. Następnie wash Game Color Wash Lavado 73.201, który notabene jest akrylowy. Na ręcznik papierowy lekko nawilżony Zmywaczem do farb AKRYLOWYCH Wamodu a ta menda rozpuszcza mi lakier jakim k.....rde cudem. Jakoś z tego w miarę wybranąłem, na szczęście jedno skrzydło, ale nie wiem czy będzie to dobrze wyglądać.. Nie mam pomysłu czym to ścierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 31 Października 2017 Share Napisano 31 Października 2017 zbyt agresywny zmywacz do akryli, mój tez rozpuszcza emalie, ja spróbowałbym to zmywać czystą IPA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 31 Października 2017 Share Napisano 31 Października 2017 Wszyscy we wsi wiedzą, że zmywacz do akryli świetnie żre wszystkie rodzaje farb. Bardzo dziwny pomysł przyszedł Ci więc do głowy. Na następny raz polecam spirytus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eagle Napisano 31 Października 2017 Autor Share Napisano 31 Października 2017 Wszyscy we wsi wiedzą, że zmywacz do akryli świetnie żre wszystkie rodzaje farb. Bardzo dziwny pomysł przyszedł Ci więc do głowy. Na następny raz polecam spirytus. Hehe to widocznie ja nie wiedziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eagle Napisano 31 Października 2017 Autor Share Napisano 31 Października 2017 Użyłem alkoholu i faktycznie o wiele lepiej nic się nie dzieje. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi