KW-2 Napisano 10 Listopada 2017 Share Napisano 10 Listopada 2017 Klasa 7: Sci-fi Kategoria Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Kategoria Specjalna 4 - Najlepszy warsztat/model młodego modelarza (do lat 15-tu) Ruszam z kolejnym spontanicznym projektem. Relacja z budowy będzie bardzo szybka, bo czasu jest bardzo mało, ale mam nadzieję, że uda mi się zdążyć do 30 listopada. Tematem mojej pracy będzie HOVERTANK. Co to jest hovertank to nie będę tłumaczył, bo większość to chyba wie, ale dla tych co jednak nie słyszeli o takim wynalazku, zamieszczam kilka poglądowych obrazków przedstawiających maszyny na których w jakimś stopniu będę się wzorował. Model zbuduje na podstawie czołgu M41 Walker Bulldog od firmy Tamiya. Co do modelu to jest to dość stary wypust. Jest kilka przesunięć i niedociągnięć, ale z pomocą szpachli i dobrego pilnika (!!! mogą się też przydać miniaturowe bomby atomowe !!!), da się co nie co naprawić. Do budowy wykorzystam też inne szpargały widoczne na zdjęciu, które jest za razem regulaminowym In-boxem. No nic, nie ma co tyle gadać. Trzeba się brać do pracy. Już niedługo pierwsze zdjęcia z budowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 10 Listopada 2017 Share Napisano 10 Listopada 2017 uuuuu.... fajny pomysł tylko trochę mało czasu A tutaj trzeba trzeba sensownie przemyśleć i zaprojektować elementy napędu żeby to jakoś wyglądało sensownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klaymen Napisano 11 Listopada 2017 Share Napisano 11 Listopada 2017 Fajny pomysł, kibicuję chociaż faktycznie czasu mało. Będziesz go robił w wersji futurystycznej czy bardziej "retro-sf" z czasów w których był używany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 10 Grudnia 2017 Share Napisano 10 Grudnia 2017 Jak tam postępy w pracach ?? Jestem ciekawy bo mnie czekają dwa na bazie T72 i Merkava mk1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi