Marcin_C Napisano 21 Maja 2006 Share Napisano 21 Maja 2006 Witajcie drodzy koledzy Przejżałem chyba ofertę wszystkich sklepów internetowych, została mi jeszcze akcja pt. lokalne sklepy modelarskie. I tu pojawia się mój problem, w 1:72, który model Spita byście polecili, dodam, że tylko Mk. I/II lub Mk. V i wersje trop odpadają. Generalnie najbardziej zastanawiałem się nad Revell'em, ale podobno ma kołpak od śmigła w kształcie mało przypominającym oryginał i zbyt małą średnicę samego śmigła i parę innych błędów, ew. pytanie czy wersje trop innych producentów, np. Italieri można wykonać bez filtra tropikalnego, jako standartowe europejskie ??? Proszę was o pomoc bo mam "letki" mętlik w głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schmmitt Napisano 9 Czerwca 2006 Share Napisano 9 Czerwca 2006 Wiem że Spit z Italiery w wesji MK V można zrobić bez filtru tropikalnego .A kturego polecić to nie wiem bo sklejałem tylko tego z Italiery . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 9 Czerwca 2006 Share Napisano 9 Czerwca 2006 Trzeba by tylko sprawdzic, czy Spitfire z Italeri to nie jest ten sam co z Revella. Akurat te dwie firmy baardzo czesto wymieniaja sie wypraskami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 9 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2006 Się niebawem okaże, bo Revell wchodzi na warsztat w długii weekend w przyszłym tygodniu, a Italieri niebawem dotrze paczuszką, ale na pierwszy rzut oka w galeriach internetowych to inne śmigło i kołpak w revellu no i brak przejścia kadłub - skrzydło (tak charakterystycznego dla spita) w wyżej wymienionym. Ogólnie to italierka pod pewnymi względami jest lepsza od Revell'a i odwrotnie. W sumie po przekopaniu internetu oszedłem do wniosku, że można połączyć Revell'a Italieri i Airfixa, tylko po co skoro jest Tamiya Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac eyka Napisano 12 Czerwca 2006 Share Napisano 12 Czerwca 2006 Revell i Italerka to dwa różne modele. Oba mają wady i zalety. Większość dostępnych zestawów opisałem na stronie www.spitfire.mdi.pl Tamiya jest najlepsza ale ma wadę wysokiej ceny. Wersję trop można wykonać z pudełka opierając się na zestawach Mk.Vb trop - Heller/Smer, Tamiya, Italerii Mk.Vc trop - Smer, Airfix, PM Models (osobiście bardzo nie polecam). Z twojego pierwszego postu wyniak że interesują cię jedynie wczesne Spity MK.I/II. Tutaj masz do wyboru: Mk.Ia/IIa - Tamiya, Airfix z tym żę trzeba nieco zmodyfikować okaptowanie silnika. Mk.IIb - Doskonale do tego nadaje się model Heller/Smer gdyż ma skrzydło B i chłodnice podskrzydłową od wczesnej wersji oraz płócienne lotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 8 Października 2006 Share Napisano 8 Października 2006 Odgrzeję stary temat. Moja Italerka VB. Błędy w blachowaniu, ale dobry spód płat-skrzydło. Mały nakład pracy - model niezły. Wnętrze Eduard+ ja. CDN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 8 Października 2006 Autor Share Napisano 8 Października 2006 Model fajny ale jest jeden błąd, mianowicie czerwony łom. Na czerwono zaczęto je malować po zakończeniu wojny, w trakcie jej trwania były bądź w kolorze naturalnym (metal) lub interior green. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 8 Października 2006 Share Napisano 8 Października 2006 Faktycznie, przedobrzyłem . Małe macnięcie farbką i po ptokach [/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi