Xmen Posted December 9, 2017 Share Posted December 9, 2017 Pierwszy wątek warsztatowy.Model Zvezdy. Stan na chwilę obecną widoczny na zdjęciach.Mam problem z kolorem kołpaków śmigieł.Nie wiem czy RLM 25 czy RLM70.W necie są i takie i takie.Może ktoś z szacownego grona coś podpowie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baas ArK Posted December 10, 2017 Share Posted December 10, 2017 W "Malowanie i oznakowanie Luftwaffe" cz.4 można przeczytać: "Nocne Junkersy nosiły swój standardowy kamuflaż już podczas opuszczania fabryki. Wszystkie powierzchnie były pokryte kolorem RLM 76 na który naniesiono plamy w kolorze RLM 75 w dwóch wariantach... ... Postała część kolorystyki była standardowa anteny radarów zazwyczaj czarnoszare 66, kołpaki i łopaty śmigieł w kolorze czrnozielonym 70." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xmen Posted December 10, 2017 Author Share Posted December 10, 2017 Dzięki.Tej części akurat nie mam.Można ruszać z pracą dalej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts