Jump to content

"Kubus" Powstanie Warszawskie

Czes
 Share

Recommended Posts

Witam.Na warsztacie model "Kubus".Bede probowal dodac do niego kilka blaszek(nigdy wczesniej nie mialem z tym do czynienia).Ogolnie duzych zmian nie planuje wszystko wyjdzie w trakcie prac.Mysle ze wam sie spodoba.Pierwszy moj krok to silnik.Dodalem od siebie duzo rzeczy.

29zf0bo.jpg

2qs2suc.jpg

2yyw5zm.jpg

24dofn9.jpg

Wzorowalem Sie na

10mon4h.jpg

Mysle ze wyszlo nawet dobrze.

• Super Moderator

Cześć.

2yyw5zm.jpg

Na zdjęciu widać kolektor wydechowy, który podczas pracy jest bardzo gorący, a do niego dołączone są przewody chyba od oleju.

Czy tak, aby na pewno ma być?

Czy może się mylę, to mnie proszę poprawić.

Reszta jest ok.

Cześć.
2yyw5zm.jpg

Na zdjęciu widać kolektor wydechowy, który podczas pracy jest bardzo gorący, a do niego dołączone są przewody chyba od oleju.

Czy tak, aby na pewno ma być?

Czy może się mylę, to mnie proszę poprawić.

Reszta jest ok.

Powiem szczerze na silnikach Sie nie znam.Moze masz racje.Robiac ten silnik wzorowalem Sie na zdjeciu ktore wstawilem wczesniej,niestety jest tylko jedna strona silnika wiec na drugiej stronie impowizowalem.

jawkers mylisz się ;)

kolektor dolotowy połączony z gaźnikiem jest nad wydechowym, i tak ma być w celu dogrzania taka konstrukcja silnik prawie taki sam jak w Blitzu

1024_776310_1419515_2623_1872_10_701.jpg.b682db0a3c6f7ef4f30fe1170325a1b0.jpg

Czy to jest zdjecia silnika ktory byl w "Kubusiu" ?

• Super Moderator
jawkers mylisz się ;)

kolektor dolotowy połączony z gaźnikiem jest nad wydechowym, i tak ma być w celu dogrzania taka konstrukcja silnik prawie taki sam jak w Blitzu

1024_776310_1419515_2623_1872_10_701.jpg.b682db0a3c6f7ef4f30fe1170325a1b0.jpg

Dobrze.

Ale przewody do kolektora dolotowego jak i wydechowego na zdjęciu nie są dołączone, a o nie mi chodziło.

Ale spoko, kolega Czes już wyżej napisał wszystko.

• Super Moderator

jak pisałem silnik jest z Opla Blitza ale myślę że konstrukcyjnie bardzo zbliżony...

no sam silnik tak jak w modelu Italerii z Opla Blitza mniej więcej podobny ale... ;) różnice jak widać są spore względem modelu a oryginału, co do silnika

@Czes jak chcesz waloryzować to możesz się detalem wspomóc... ale czy warto? Bo z tego mydła ciężko będzie coś wydusić teoretycznie można...

jak pisałem silnik jest z Opla Blitza ale myślę że konstrukcyjnie bardzo zbliżony...

no sam silnik tak jak w modelu Italerii z Opla Blitza mniej więcej podobny ale... ;) różnice jak widać są spore względem modelu a oryginału, co do silnika

@Czes jak chcesz waloryzować to możesz się detalem wspomóc... ale czy warto? Bo z tego mydła ciężko będzie coś wydusić teoretycznie można...

Dzieki ale chyba juz zostawie tak jak jest ten silnik.Na zdjeciach ktore znalazlem wszystko jest odwrotnie w porownaniu z wersja modelowa

nie jest źle, nadmiar kleju usuń patyczkiem do uszu z debonderem...

Nie posiadam tego debondera ale juz go zamowilem.Pytanie czy on usowa klej ktory jest juz dluzej na modelu czy mam wstrzymac prace i kontynuowac jak juz bede posiadal debonder.