Czes Napisano 29 Grudnia 2017 Share Napisano 29 Grudnia 2017 Witam.Na warsztacie model "Kubus".Bede probowal dodac do niego kilka blaszek(nigdy wczesniej nie mialem z tym do czynienia).Ogolnie duzych zmian nie planuje wszystko wyjdzie w trakcie prac.Mysle ze wam sie spodoba.Pierwszy moj krok to silnik.Dodalem od siebie duzo rzeczy. Wzorowalem Sie na Mysle ze wyszlo nawet dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czes Napisano 30 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2017 Praca idzie powoli.Zrobilem kilka detali.Mysle ze sie nadaja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czes Napisano 30 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2017 Przepraszam za jakosc zdjec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czes Napisano 31 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2017 Dzis dodalem akumulator.Tak to wyglada na sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 31 Grudnia 2017 Super Moderator Share Napisano 31 Grudnia 2017 Cześć. Na zdjęciu widać kolektor wydechowy, który podczas pracy jest bardzo gorący, a do niego dołączone są przewody chyba od oleju. Czy tak, aby na pewno ma być? Czy może się mylę, to mnie proszę poprawić. Reszta jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 31 Grudnia 2017 Super Moderator Share Napisano 31 Grudnia 2017 jawkers mylisz się ;) kolektor dolotowy połączony z gaźnikiem jest nad wydechowym, i tak ma być w celu dogrzania taka konstrukcja silnik prawie taki sam jak w Blitzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czes Napisano 31 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2017 Cześć. Na zdjęciu widać kolektor wydechowy, który podczas pracy jest bardzo gorący, a do niego dołączone są przewody chyba od oleju. Czy tak, aby na pewno ma być? Czy może się mylę, to mnie proszę poprawić. Reszta jest ok. Powiem szczerze na silnikach Sie nie znam.Moze masz racje.Robiac ten silnik wzorowalem Sie na zdjeciu ktore wstawilem wczesniej,niestety jest tylko jedna strona silnika wiec na drugiej stronie impowizowalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czes Napisano 31 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2017 jawkers mylisz się ;) kolektor dolotowy połączony z gaźnikiem jest nad wydechowym, i tak ma być w celu dogrzania taka konstrukcja silnik prawie taki sam jak w Blitzu Czy to jest zdjecia silnika ktory byl w "Kubusiu" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 31 Grudnia 2017 Super Moderator Share Napisano 31 Grudnia 2017 jawkers mylisz się ;) kolektor dolotowy połączony z gaźnikiem jest nad wydechowym, i tak ma być w celu dogrzania taka konstrukcja silnik prawie taki sam jak w Blitzu Dobrze. Ale przewody do kolektora dolotowego jak i wydechowego na zdjęciu nie są dołączone, a o nie mi chodziło. Ale spoko, kolega Czes już wyżej napisał wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 31 Grudnia 2017 Super Moderator Share Napisano 31 Grudnia 2017 jak pisałem silnik jest z Opla Blitza ale myślę że konstrukcyjnie bardzo zbliżony... no sam silnik tak jak w modelu Italerii z Opla Blitza mniej więcej podobny ale... ;) różnice jak widać są spore względem modelu a oryginału, co do silnika @Czes jak chcesz waloryzować to możesz się detalem wspomóc... ale czy warto? Bo z tego mydła ciężko będzie coś wydusić teoretycznie można... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czes Napisano 31 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2017 jak pisałem silnik jest z Opla Blitza ale myślę że konstrukcyjnie bardzo zbliżony...no sam silnik tak jak w modelu Italerii z Opla Blitza mniej więcej podobny ale... ;) różnice jak widać są spore względem modelu a oryginału, co do silnika @Czes jak chcesz waloryzować to możesz się detalem wspomóc... ale czy warto? Bo z tego mydła ciężko będzie coś wydusić teoretycznie można... Dzieki ale chyba juz zostawie tak jak jest ten silnik.Na zdjeciach ktore znalazlem wszystko jest odwrotnie w porownaniu z wersja modelowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czes Napisano 2 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2018 Dzis bylo malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 2 Stycznia 2018 Super Moderator Share Napisano 2 Stycznia 2018 Jaki to kolor i farba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czes Napisano 2 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2018 Jaki to kolor i farba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 2 Stycznia 2018 Super Moderator Share Napisano 2 Stycznia 2018 Dzięki wielkie. A czym ja rozcieńczasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czes Napisano 2 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2018 Dzięki wielkie. A czym ja rozcieńczasz? Uzywam thinnera x-20a tamiya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czes Napisano 5 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2018 Prace ida powoli.Na ta chwile robie spawy uzywajac blaszek do tego modelu.Jak juz wczesniej pisalem jest to moj pierwszy kontakt z blaszkami nie powiem ze jest latwo ale zawsze bedzie doswiadczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 5 Stycznia 2018 Super Moderator Share Napisano 5 Stycznia 2018 nie jest źle, nadmiar kleju usuń patyczkiem do uszu z debonderem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czes Napisano 5 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2018 nie jest źle, nadmiar kleju usuń patyczkiem do uszu z debonderem... Nie posiadam tego debondera ale juz go zamowilem.Pytanie czy on usowa klej ktory jest juz dluzej na modelu czy mam wstrzymac prace i kontynuowac jak juz bede posiadal debonder. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 5 Stycznia 2018 Super Moderator Share Napisano 5 Stycznia 2018 daje rade nawet po kilku dniach, ale jak świeżak to idzie łatwiej ( tzn zaraz po naklejeniu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czes Napisano 5 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2018 daje rade nawet po kilku dniach, ale jak świeżak to idzie łatwiej ( tzn zaraz po naklejeniu) Dziekuje za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czes Napisano 6 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czes Napisano 9 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2018 Z braku czasu prace ida powoli,dzis proba z pojemnikiem i pytanie do was do czego on sluzyl(czy znajdowala Sie w nim benzyna?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czes Napisano 10 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czes Napisano 11 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2018 Witam dzis bylo troche spawania.Oto efekt mojej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi