sjr Napisano 2 Stycznia 2018 Share Napisano 2 Stycznia 2018 Dziś przypadkowo udało mi się nabyć drogą wymiany ze skali 1:48 na moją skalę coś takiego: Jako że jednego Ju88 już mam i prezentowałem na forum a nic ciekawszego niestety w Chematicu nie było zdecydowałem się wziąć na warsztat drugą sztukę. Tym bardziej że bardzo ciekawie prezentuje się zimowe malowanie: Model planuję zrobić prosto z pudła, jako że poprzednia hasegawa składała się rewelacyjnie mam nadzieję że z tą pójdzie jeszcze lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 7 Października 2021 Autor Share Napisano 7 Października 2021 (edytowane) W ramach nadrabiania zaległości wróciłem do rozpoczętego dawno ju188. Przy okazji testów namiotu bezcieniowego własnej produkcji strzeliłem kilka fot. Namiot i tło wymagają jeszcze dopracowania Następny etap to kalki i klar a później najtrudniejsza dla mnie część czyli malowanie zimowego camo... Edytowane 7 Października 2021 przez sjr 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 11 Października 2021 Autor Share Napisano 11 Października 2021 Poszedł klar, kalki, wash, znów klar, później lakier do włosów i walczę z kolorem białym. Mam dylemat, czy dawać jeszcze kilka warstw białego czy tak jest już nieźle: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 11 Października 2021 Autor Share Napisano 11 Października 2021 Wymalowane, teraz zdrapki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 12 Października 2021 Autor Share Napisano 12 Października 2021 Podrapane 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr2498 Napisano 12 Października 2021 Share Napisano 12 Października 2021 Bardzo ładnie wygląda ten chipping, dodatkowo fajny jest wzrost jego intensywności w rejonach które były szczególnie narażone na odpryski farby ( np. krawędzie natarcia płatów lub miejsca po których chodziła załoga lub personel naziemny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 12 Października 2021 Share Napisano 12 Października 2021 Również jestem pod wrażeniem zdrapek. Według mnie bardzo dobrze wyważone i nie przesadzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 20 Października 2021 Autor Share Napisano 20 Października 2021 (edytowane) Skończyłem, galeria będzie jak tylko załatwię sobie większy karton bezcieniowy. Następny warsztat chciałbym przeprowadzić od A do Z na forum, modele raczej prosto z pudla ewentualnie może jakieś blaszki, myślę tylko co wyjąć z magazynku Może bf 109 od Academy z próbą nitowania i kalkami od owl? Edytowane 20 Października 2021 przez sjr Update formatowania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr2498 Napisano 20 Października 2021 Share Napisano 20 Października 2021 Bardzo fajny jest ten bomber Chociaż ja pobawiłbym się jeszcze trochę z olejami i weatheringiem, ale wiadmomo, co kto woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 20 Października 2021 Autor Share Napisano 20 Października 2021 Właśnie oleje chyba nie są moja mocną stroną Starałem się od góry trochę przybrudzić przy otworach na paliwo ale nic nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 21 Października 2021 Share Napisano 21 Października 2021 Możesz trochę porozjaśniać zdjęcia do galerii. Wystarczy znaleźć i przesunąć jeden - dwa suwaki w programie do edycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 21 Października 2021 Autor Share Napisano 21 Października 2021 Trochę pokombinowałem na telefonie : 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi