fliper_nx Napisano 30 Stycznia 2008 Share Napisano 30 Stycznia 2008 (edytowane) Przedstawiam Wam relacje z budowy mojego pierwszego truck'a, jest nim Volvo VN 780, producent to Italeri skala dosyć standartowa jak dla Nas bo 1:24. Ogólne założenia to zrobienie elektryki, pozycyjne, halogeny, awaryjne oraz obrysówki, urzeczywistnienie układu hamulcowego. Do samego ciągnika prawdopodobnie podepnę naczepę [fotki wkrótce] do przewodu lekkich ładunków w wersji US. W naczepie również planuję zrobienie pełnej elektryki, obrysówki, pozycyjne, awaryjne. Ale temat o samej naczepie umieszczę oddzielnie. Ps zdjęcia są szerokości 800 a nie 700 ponieważ jest tylko tak możliwość a mniejszych [600] nie chcę dawać więc proszę o wyrozumiałość. IN-BOX A teraz zdjęcia z prac: Pozdrawiam Ps liczę na Waszą pomoc . Edytowane 6 Lutego 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 30 Stycznia 2008 Share Napisano 30 Stycznia 2008 No ciekaw jestem jak ci to wyjdzie... trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 31 Stycznia 2008 Share Napisano 31 Stycznia 2008 No ciekaw jestem jak ci to wyjdzie... trzymam kciuki No jasne, że Mu wyjdzie! Bardzo ciekawy model wybrałeś. A szcególnie fajne jest to, że chcesz zrobić elektrykę. Czekam na dalsze postępy w relacji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 31 Stycznia 2008 Share Napisano 31 Stycznia 2008 Powodzenia , czemu wybrałes ten , a nie ten z indianinem ?? Tak wogole czym one sie różnią ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 31 Stycznia 2008 Share Napisano 31 Stycznia 2008 Powodzenia , czemu wybrałes ten , a nie ten z indianinem ?? Tak wogole czym one sie różnią ? PozdrawiamTen z indianienem to VN670, ma mniejszą kabinę, przez co słuzy na trasy średnie. Ten co on klei to VN780, prawdziwy luksus na kołach i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 31 Stycznia 2008 Share Napisano 31 Stycznia 2008 A poza tym ten był z naczepką Nareszcie doczekałem się flipera na gruncie ciężarówkowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 31 Stycznia 2008 Share Napisano 31 Stycznia 2008 A poza tym ten był z naczepką Mylisz się, ten ciągnik był solo: Z naczepą był również ale w innych barwach: Ps. Też sie cieszę, że fliper_nx wziołeś sie za trucka Życzę powodzonka w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 31 Stycznia 2008 Super Moderator Share Napisano 31 Stycznia 2008 Witam. Duże postępy widzę, przy pracy nad modelem . A masz schematy, połączeń elektrycznych w ciężarówce, jak i schemat połączenia układu hamulcowego? Jeżeli tak i jeśli jest możliwość, podesłania mi takich schematów na maila, to bardzo bym był wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 1 Lutego 2008 Share Napisano 1 Lutego 2008 Miqs dzieki za wyjaśnienie . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 1 Lutego 2008 Autor Share Napisano 1 Lutego 2008 Dzięki, dzięki , VN 670 jest krótszy [model] o ok 2 cm od VN 780. dziś wieczorkiem dodam kolejne fotki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 1 Lutego 2008 Share Napisano 1 Lutego 2008 No i 780 ma 2 okna na sleeperze (tzn 2 na jednej stronie nad sobą), a 670 jedno. Andrzej faktycznie to jest sam ciągnik... Pokićkało mi się, ponieważ gadaliśmy z fliperem o tym zestawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 1 Lutego 2008 Autor Share Napisano 1 Lutego 2008 No i 780 ma 2 okna na sleeperze (tzn 2 na jednej stronie nad sobą), a 670 jedno. Andrzej faktycznie to jest sam ciągnik... Pokićkało mi się, ponieważ gadaliśmy z fliperem o tym zestawie. No właśnie zapomniałem Cię sprostować . __________________________________________________ Mam do Was pytanie: który kolorek lepszy ? czy czy może któryś z tych dwóch [2 szare odcienie od lewej]: Po części myśle aby zrobić dwu kolorowe malowanie w odcieniach szarego [ostatni link]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 1 Lutego 2008 Share Napisano 1 Lutego 2008 Biały jest śliczny, jeszcze z oryginalnymi kalkami. Niestety nie jestem w domu i nie mam zdjęć takiego gotowego, ale możesz mi zaufać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 2 Lutego 2008 Share Napisano 2 Lutego 2008 Nom biały jest sliczny , ten powyzej tez niczego sobie , ale mi sie marzy albo niebieski albo czerwony :P . Ale jak wybierasz po miedzy tamtymi to biały zdecydowanie Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 5 Lutego 2008 Autor Share Napisano 5 Lutego 2008 Większa część przygotowana do malowania podkładem, wszystko widoczne [kilka elementów nie ma - nie oszlifowane]. EDIT 1 warstwa podkładu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 6 Lutego 2008 Autor Share Napisano 6 Lutego 2008 Kolor wybrany, dziś zakupiony, orginał Volvo [srebrny metalic]: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 6 Lutego 2008 Share Napisano 6 Lutego 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 6 Lutego 2008 Share Napisano 6 Lutego 2008 Ładny kolorek . Bardzo ładny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 10 Lutego 2008 Share Napisano 10 Lutego 2008 Świetnie ci jak dotąd idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 10 Lutego 2008 Share Napisano 10 Lutego 2008 Żołnierzu jak tam idzie robota ? Adize gratuluje 100 posta xD . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BoskiKacu Napisano 29 Lipca 2009 Share Napisano 29 Lipca 2009 ja bym zrobil jasniejszy dol a ciemniejsza nieco gore... przemysl jak jeszcze nie pomalowales;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi