Skocz do zawartości

Volvo VN 780 Italeri 1:24

fliper_nx

Rekomendowane odpowiedzi

Przedstawiam Wam relacje z budowy mojego pierwszego truck'a, jest nim Volvo VN 780, producent to Italeri skala dosyć standartowa jak dla Nas bo 1:24. Ogólne założenia to zrobienie elektryki, pozycyjne, halogeny, awaryjne oraz obrysówki, urzeczywistnienie układu hamulcowego. Do samego ciągnika prawdopodobnie podepnę naczepę [fotki wkrótce] do przewodu lekkich ładunków w wersji US. W naczepie również planuję zrobienie pełnej elektryki, obrysówki, pozycyjne, awaryjne. Ale temat o samej naczepie umieszczę oddzielnie.

Ps zdjęcia są szerokości 800 a nie 700 ponieważ jest tylko tak możliwość a mniejszych [600] nie chcę dawać więc proszę o wyrozumiałość.

IN-BOX

22fd57fb9b202f3a.jpg

fc2dc856816260a5.jpg

7ebcd7bf9be54974.jpg

ad2c02af891467b9.jpg

ff365b5cc9569a4c.jpg

50fc64cca05323b6.jpg

ecfd916c00793276.jpg

2eb948d1d435ea29.jpg

a26b3d654d66ddd5.jpg

8955b88c44780a08.jpg

bc9d6540069a7228.jpg

A teraz zdjęcia z prac:

9d0bf6b9c59f7edc.jpg

28be4bcb340bc713.jpg

9b31ef5952c4a6ed.jpg

Pozdrawiam

Ps liczę na Waszą pomoc .

Edytowane przez Gość

No ciekaw jestem jak ci to wyjdzie... trzymam kciuki

No jasne, że Mu wyjdzie!

Bardzo ciekawy model wybrałeś. A szcególnie fajne jest to, że chcesz zrobić elektrykę. Czekam na dalsze postępy w relacji .

Powodzenia , czemu wybrałes ten , a nie ten z indianinem ?? Tak wogole czym one sie różnią ? Pozdrawiam
Ten z indianienem to VN670, ma mniejszą kabinę, przez co słuzy na trasy średnie. Ten co on klei to VN780, prawdziwy luksus na kołach i tyle

A poza tym ten był z naczepką

Mylisz się, ten ciągnik był solo:

43f43fe7d734bc1c.jpg

Z naczepą był również ale w innych barwach:

00e324c3b9aa9fc9.jpg

Ps.

Też sie cieszę, że fliper_nx wziołeś sie za trucka Życzę powodzonka w budowie.

• Super Moderator

Witam.

Duże postępy widzę, przy pracy nad modelem .

A masz schematy, połączeń elektrycznych w ciężarówce, jak i schemat połączenia układu hamulcowego?

Jeżeli tak i jeśli jest możliwość, podesłania mi takich schematów na maila, to bardzo bym był wdzięczny.

No i 780 ma 2 okna na sleeperze (tzn 2 na jednej stronie nad sobą), a 670 jedno.

Andrzej faktycznie to jest sam ciągnik... Pokićkało mi się, ponieważ gadaliśmy z fliperem o tym zestawie.

No i 780 ma 2 okna na sleeperze (tzn 2 na jednej stronie nad sobą), a 670 jedno.

Andrzej faktycznie to jest sam ciągnik... Pokićkało mi się, ponieważ gadaliśmy z fliperem o tym zestawie.

No właśnie zapomniałem Cię sprostować .

Mam do Was pytanie: który kolorek lepszy ?

428304fa3cfd36abm.jpg

czy

72a4ae7d0ea3cdf6m.jpg

czy może któryś z tych dwóch [2 szare odcienie od lewej]:

HPIM6836.jpg

Po części myśle aby zrobić dwu kolorowe malowanie w odcieniach szarego [ostatni link].

Większa część przygotowana do malowania podkładem, wszystko widoczne [kilka elementów nie ma - nie oszlifowane].

b83674a0534b1d34.jpg

EDIT

1 warstwa podkładu:

6d2e8bf18cf08c27.jpg

• 1 year later...