Super Moderator Greif Napisano 28 Stycznia 2018 Super Moderator Share Napisano 28 Stycznia 2018 Czołem Od długiego czasu nie daje mi spokoju detal w pojazdach z tej rodziny, za otworem w stropie znajduje się kratka, którą teoretycznie było dostarczane powietrze do chłodzenia silnika, ale znając "niemiecką dokładność" widzę pewien problem, bo skoro jest tam dziura to deszcz także ma "dostęp" do środka pojazdu, a jak wiadomo raczej nie jest to wskazane, na odrestaurowanych egzemplarzach też pozostawiona jest tam "dziura" ale tak wydumałem że może powinno tam być jakieś "przepierzenie" w postaci np cienkiej ścianki grodziowej, która była by czerpnią dla powietrza do chłodzenia ale jednocześnie oddzielała przedział bojowy od silnikowego ( w razie pożaru np też daje jakąś chwilę na ewakuację) ktoś zgłębiał w/w temat czy tylko mnie naszło? tak mniej więcej na szybko (czerwona linia to zarys ścianki) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 28 Stycznia 2018 Share Napisano 28 Stycznia 2018 Na Paprykarzu '16 było coś w podobie. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 28 Stycznia 2018 Autor Super Moderator Share Napisano 28 Stycznia 2018 taaa ale to replika... niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 28 Stycznia 2018 Share Napisano 28 Stycznia 2018 Cyba nic nie było. Tzn woda mogła lecieć do środka bo i tak leciałaby "wieżą"... 2:57 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 28 Stycznia 2018 Autor Super Moderator Share Napisano 28 Stycznia 2018 no sęk w tym że nie do końca, na siatki był pokrowiec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi