R_Mazzi Napisano 6 Lipca 2008 Autor Share Napisano 6 Lipca 2008 Kolega Tenggeri pokazał się ze swoim teciem w warsztacie barw forum, troszkę mnie to zmobilizowało i ogratowałem w końcu swojego grata. Myślę, że tak już zostanie... (tzn konfiguracja pakunków) oczywiście po podmalowaniu szczegółów. I dalej będziemy się bawić w mazianie... (jeszcze trochę obić zacieków itp) jak dobrze pójdzie to skończę za miesiąc lub dwa hehehehe Maszyna wygląda na chwilę obecną tak: Suma sumarum troszkę znów przegracona maszyna mi wyszła.... ale co tam... następnym modelem do męczenia też będzie teciak i tym razem będzie w konfiguracji wyścigówki (bez błotników, zbiorników itp) Co do podstawki, poza wykończeniem pod jednym płotkiem będzie beczka plus wiaderko pod drugim myślę, że pojawi się troszkę drewna przykryte płachtą... Jakieś uwagi? Wszystkie mile widziane.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 6 Lipca 2008 Share Napisano 6 Lipca 2008 Wszystko gites tylko szkoda, że obie klapki kierowcy spuszczone. Duży minus za kalki (widać przeźroczystą folię) fot 1,2,3. Na kiepskim modelu, nie rzucałoby się to w oczy, ale na tak ciekawym i ładnie wyglądającym, po prostu razi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 6 Lipca 2008 Autor Share Napisano 6 Lipca 2008 Wszystko gites tylko szkoda, że obie klapki kierowcy spuszczone. Duży minus za kalki (widać przeźroczystą folię) fot 1,2,3 z klapkami to pojechałem po bandzie.... to fakt najpier właz miał być otwarty a później zapomniałem zupełnie... Kalki...kiepsko rzeczywiście wyszły, raz, że za bardzo wypłowiały zielony jest pod spodem co daje jasną plamę, dwa to kalka z orzełkiem która jest pod numerem. Zamiast kłaść kalkę trzeba było po prostu orzełka namalować, i tak go prawie nie widać.... Reasumując, kalka na kalkę to nie jest najlepszy pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek 99 Napisano 5 Lutego 2010 Share Napisano 5 Lutego 2010 Modelik wyszedl super jak i podstawka ,tylko mam małe pytanie do cieniowania modelu,w jaki sposób to robisz bo sam też chciałbym uzyskać taki efekt jak ty [ale do niego to jeszcze kawał drogi] zniecierpliwością czekam na odpowiedź pozdro.Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 5 Lutego 2010 Share Napisano 5 Lutego 2010 Ja tego T-34 znam Walczył na pomorzu w 1945 roku? Co do modelu i ramki to ładna. Z czego jest płotek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 6 Lutego 2010 Autor Share Napisano 6 Lutego 2010 Wow, ale wykopek tylko mam małe pytanie do cieniowania modelu,w jaki sposób to robisz : tak jak opisałem w warsztacie czyli: Pocieniowany dwoma sposobami, najpierw lekko przyciemniony mieszanką H159+H33, a później rozjaśniany olejną żółtą i bielę tytanową. rozumiem, że mam wyjaśnić bardziej? Na pomalowany na jednolity kolor model nakładałem wyjałaczką malusie kropelki farby olejnej (biel i żółty) i koliście rozcierałem pędzlem. Bez żadnych rozcieńczalników. Dwie sprawy: model był malowany pędzlem więc powierzchnia była lekko chropowata, co powodowało, że oleje ładnie się wcierały. Dwa farba bazowa to humbrol który idealnie według mnie pasuje do tej sztuczki bo bardzo ładnie "przyjmuje" oleje. Zostawiłem do solidnego wyschnięcia, tydzień, dwa, a później standartowa kolorowa biedrona, pin wash, zacieki itp... Ostatni model malowany akrylami (life color) cieniowałem rozcieńczoną bazową odpowiednio rozjaśnioną. Niestetu zestaw LC +oleje do cieniowania nie działa za dobrze Ja tego T-34 znam Walczył na pomorzu w 1945 roku? Co do modelu i ramki to ładna. Z czego jest płotek? Walczył Płotek z "deseczek" jakie kiedyś były na alledrogo dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi