slamacek Napisano 27 Lutego 2018 Share Napisano 27 Lutego 2018 Przyjechała żywica przy okazji czeskiej promocji w moje hobby. A jest to chyba jedyna wersja tegoż modelu w mojej skali. Nie był on wysoko na liście zakupów, ale dlaczego nie skorzystać ;) Pudełko klasyka Planet Models biała tektura z nalepką przedstawiającą samolot, do którego modelu części umieszczono wewnątrz w środku instrukcja z króciutkim opisem i wzorem malowania (także dla samolotu zdobytego przez Japończyków - stąd musiał się on znaleźć w mojej kolekcji) cztery zgrzany torebki foliowe: 1. połówki kadłuba i jednoczęściowe skrzydło 2. silnik, kabina i pozostałe elementy samolotu 3. szkiełko (zdjęcia zapomniałem zrobić :( poprawię się po południu) 4. kalkomanie ubożuchne i bez żadnych napisów eksploatacyjnych: Wrażenia? Lepiej odlane połówki kadłuba niźli skrzydło, cienkie linie podziału blach Burty kabiny już nie są tak gładkie: a przy skrzydłach będzie trochę pracy: choć i tak jest dobrze: Nie przygladałem się elementom kabiny i silnika, ale nie odbiegają poziomem od tego co na zdjęciach wyżej. Moja ocena? Jest dobrze, będą z tej żywicy ludzie. No i opony się uginają ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 27 Lutego 2018 Share Napisano 27 Lutego 2018 Żywice Planet Models bardzo cenię za wybór tematów (np. Seafire FR.45), jakościowo - są nierówne. Te nowsze są dość ładnie odlane (np. FK.58), ale pęczerzyki to prawdziwa zmora, mam trzy ich modele i wszystkie mniej lub bardziej nimi doświadczone. Zakładaj warsztat i do dzieła! Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 1 Marca 2018 Share Napisano 1 Marca 2018 Dzięki wielkie za przedstawienie modelu- w zasadzie mam odpowiedź na wszystkie moje pytania Kiedyś zastanawiałem się nad kupnem modelu Kora, wersja PlanetM wygląda nieźle. A jak z oszkleniem? Bo nijak nie mogę się dopatrzeć na fotce. Vacu, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 3 Marca 2018 Autor Share Napisano 3 Marca 2018 Oczywiście szklarnia waku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi