slamacek Napisano 27 Lutego 2018 Napisano 27 Lutego 2018 Przyjechała żywica przy okazji czeskiej promocji w moje hobby. A jest to chyba jedyna wersja tegoż modelu w mojej skali. Nie był on wysoko na liście zakupów, ale dlaczego nie skorzystać ;) Pudełko klasyka Planet Models biała tektura z nalepką przedstawiającą samolot, do którego modelu części umieszczono wewnątrz w środku instrukcja z króciutkim opisem i wzorem malowania (także dla samolotu zdobytego przez Japończyków - stąd musiał się on znaleźć w mojej kolekcji) cztery zgrzany torebki foliowe: 1. połówki kadłuba i jednoczęściowe skrzydło 2. silnik, kabina i pozostałe elementy samolotu 3. szkiełko (zdjęcia zapomniałem zrobić :( poprawię się po południu) 4. kalkomanie ubożuchne i bez żadnych napisów eksploatacyjnych: Wrażenia? Lepiej odlane połówki kadłuba niźli skrzydło, cienkie linie podziału blach Burty kabiny już nie są tak gładkie: a przy skrzydłach będzie trochę pracy: choć i tak jest dobrze: Nie przygladałem się elementom kabiny i silnika, ale nie odbiegają poziomem od tego co na zdjęciach wyżej. Moja ocena? Jest dobrze, będą z tej żywicy ludzie. No i opony się uginają ;) Cytuj
Hubert Kendziorek Napisano 27 Lutego 2018 Napisano 27 Lutego 2018 Żywice Planet Models bardzo cenię za wybór tematów (np. Seafire FR.45), jakościowo - są nierówne. Te nowsze są dość ładnie odlane (np. FK.58), ale pęczerzyki to prawdziwa zmora, mam trzy ich modele i wszystkie mniej lub bardziej nimi doświadczone. Zakładaj warsztat i do dzieła! Pozdrawiam Hubert Cytuj
LordDisneyland Napisano 1 Marca 2018 Napisano 1 Marca 2018 Dzięki wielkie za przedstawienie modelu- w zasadzie mam odpowiedź na wszystkie moje pytania Kiedyś zastanawiałem się nad kupnem modelu Kora, wersja PlanetM wygląda nieźle. A jak z oszkleniem? Bo nijak nie mogę się dopatrzeć na fotce. Vacu, tak? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi