kryspacz Napisano 17 Marca 2018 Share Napisano 17 Marca 2018 Uff, skończone, po chyba 3 miesiącach dłubania i odkładania na bok ;) Wpadłem kiedyś na takie zdjęcie Szkotów w Tunezji, i pomyślałem: fajny temat... Valentine w barwach 50th Royal Tank Regiment, z piechotą z regimentu Black Watch na pokładzie. Tunezja, 1943. Mój trzeci model, mam nadzieje, że jest jakiś postęp ;) AFV Club, desant MiniArt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skyraider Napisano 21 Marca 2018 Share Napisano 21 Marca 2018 Nie wiem dlaczego nikt tu nic jeszcze nie napisał . Mnie się podoba , ładne wykonanie i sprawia wrażenie prawdziwego czołgu - czuć stal. Figurki też nieźle wykonane. Twarze tylko jakieś takie dziwne mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 21 Marca 2018 Share Napisano 21 Marca 2018 Mi nie podoba się kolor obić, są zdecydowanie za jasne. No i trochę pustynnego kurzu na czołgu by się przydało Poza tym naprawdę przyjemny w odbiorze model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 22 Marca 2018 Autor Share Napisano 22 Marca 2018 Dzięki za uwagi! Twarze tylko jakieś takie dziwne mają. Bo to Szkoci są? A serio, uczę się, tu był eksperyment z cieniowaniem olejami, pewnie mógł wyjść lepiej, choć w naturze wyglądają lepiej niż na fotkach. Kształtom twarzy nie pomogło też (nieudolne) szlifowanie - oryginalnie wszyscy mieli dość masywne paski od hełmów, których do beretów musiałem się pozbyć. Mi nie podoba się kolor obić, są zdecydowanie za jasne. Szczerze powiem, że nie wiedziałem, jak to ugryźć. Skoncentrowałem się na Waszych podpowiedziach i uniknięciu błędu z poprzednich modeli (obicia za duże, i za dużo), podoba mi się "trójwymiarowy" efekt obić techniką dwóch kolorów, ale co wychodziło na oliwkowym tle, może niekoniecznie sprawdziło się na jasnym, piaskowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi