jpl Napisano 6 Kwietnia 2018 Share Napisano 6 Kwietnia 2018 Witam Was wszystkich, tym razem wracamy na drugą stronę frontu. Jak w tytule, Bristol Blenheim Mk.IV, w malowaniu Wolnych Francuzów, z minimalną waloryzacją. Jakoś polubiłem ten model i coś czuję, że ten Blenheim może nie być ostatnim. Na początek, jak zwykle, historia i inbox. Zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 13 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2018 Udało się postąpić w pracach. Zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 20 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2018 Prace postępują dalej. Ogółem model jest dobrze składalny. Chyba wersja Mk.IV jest trochę lepiej spasowana niż Mk.I. A może to moje złudzenie... Zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 28 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2018 Następne w kolejności było malowanie, co też udało się zrealizować. Po skończeniu filmu wprowadziłem jeszcze pewne poprawki, w rejonie gondoli silnikowych. Zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 30 Kwietnia 2018 Share Napisano 30 Kwietnia 2018 Nie wiem na ile to uwzględniasz... widać niestety mnóstwo niedoróbek. Łączenie skrzydeł z kadłubem w tylnej części skrzydła. Szpara, ze można kartkę papieru wsunąć (chyba, ze w oryginale tez tak jest). Spod- klapy za gondolą lewego silnika zalana klejem? Farbą? Wypadałoby te wszystkie linie przetrasować. Blachy pokrycia silnika- szpary!!!! Pierwsze zdjęcie - piękne. Dwa elementy, o których piszę. Łączenie skrzydła i blachy poszycia gondoli silników. Idealnie gladko w oryginale. U Ciebie- dramat. https://pl.pinterest.com/pin/767300855232829682/ Kolejna sprawa- nie znam się na aero, bo sam maluję pedzlami. Nie wiem, co robisz z farbą, ale skoro malujesz matem, to efekt powinien być matowy. U Ciebie połysk.(???????) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 4 Maja 2018 Autor Share Napisano 4 Maja 2018 OK, można to było by zaszpachlować, Airfix zwyczajowo przesadza z liniami podziałowymi. Z drugiej strony, na zdjęciu, które zalinkowałeś, praktycznie ich w ogóle nie widać, musiałem znaleźć jakieś wyważenie. Co do lakieru, to oczywiście był błyszczący, jeśli powiedziałem, że matowy, to musiałem się przejęzyczyć. Tymczasem model ostatecznie prezentuje się tak: Zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi