Xmen Napisano 24 Kwietnia 2018 Share Napisano 24 Kwietnia 2018 (edytowane) Miała być przerwa.Jednak jak wchodzę do mojej "dziupli" jak to nazywa moja małżonka to nie mogę się powstrzymać. Edytowane 24 Kwietnia 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 24 Kwietnia 2018 Share Napisano 24 Kwietnia 2018 to nie mogę się powstrzymać. Jak to mówią: "Ciągnie wilka do lasu" Ciekawa propozycja, jeśli można to sugeruję prototyp w "pomarańczu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 26 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2018 Praca się posuwa do przodu.Żywice to tragedia ale jak zacząłem to skończę.Stan prac na dziś: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 27 Kwietnia 2018 Share Napisano 27 Kwietnia 2018 Ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 27 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2018 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 30 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2018 Jedziemy dalej.Kadłub zamknięty.Pytanie do kolegów.Na jaki kolor osłona silnika od środka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 30 Kwietnia 2018 Share Napisano 30 Kwietnia 2018 Na jaki kolor osłona silnika od środka? Wedle Tamiyi (co prawda do N1K1-JA czyli pierwszej wersji lądowej) czarny mat. Ale ręki sobie uciąć za to nie dam A poza tym ładnie to wygląda. Pasy na fotelu b. sympatyczne Co prawda silnik można było by zrobić jakiś ciemniejszy (teraz jest pewnie "stalowy") i przetrzeć suchym pędzlem. Nadało by mu to "przestrzenności" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 30 Kwietnia 2018 Share Napisano 30 Kwietnia 2018 I czy aby Kolega nas tu nie wkręca Na pierwszej fotce widać typ "wczesny" i "późny" - chyba się należy odrobina wyjaśnień w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 30 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2018 Już koledze wyjaśniam.Po zaczęciu N1K2 pomyślałem sobie że za jednym malowaniem zrobię oba i zacząłem N1K1 firmy Tamiya.Wątek warsztatowy prowadzę tylko z pierwszego.O kolor pytam bo znalazłem w sieci zdjęcie N1K2 z NMUSAF gdzie widać kawałek środka osłony i jest zielona.Co do silników to obydwa są malowane Aluminium MM i cała chemia dopiero przed nimi. Pasy są z zestawu Eduarda.Chciałem żeby w obydwóch modelach były takie same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 30 Kwietnia 2018 Share Napisano 30 Kwietnia 2018 znalazłem w sieci zdjęcie N1K2 z NMUSAF gdzie widać kawałek środka osłony i jest zielona. Coś takiego "zielonego" podaje Hasegawa w swoim "Kyofu" - kokpit i osłony silnika w tym samym kolorze. Jeżeli coś takiego jest na zdjęciu to bym raczej wędrował w tym kierunku. Zawsze to jakiś "kwit" na użyty kolor to nie mogę się powstrzymać. czyli dwa na raz Jednym słowem słabo wychodzi Koledze ta "przerwa" w klejeniu Tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 30 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2018 Kiepsko mi ta przerwa wychodzi to fakt.Osłona będzie zielona w środku.Silnik na dzień dzisiejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 7 Maja 2018 Autor Share Napisano 7 Maja 2018 Walczymy dalej.Dorobiłem okienko inspekcyjne w kadłubie.Nie jest to mistrzostwo świata ale jest.Jeszce trochę i malowanie.Model na razie pomalowany podkładem czarnym Gunze 1500.Dół będzie NMF chociaż KORA podaje w opisie malowania IJN Grey. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 7 Maja 2018 Share Napisano 7 Maja 2018 Dół będzie NMF chociaż KORA podaje w opisie malowania IJN Grey. Czyli będzie "zielony" To ja poproszę ( jeśli można ) na PW schemacik "pomarańczowy", mogą być zwykłe fotki. Po podkładzie wyszło b. ładnie A owiewka to będzie malowana z "pędzla"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 7 Maja 2018 Autor Share Napisano 7 Maja 2018 Będzie zielony bo zestawowe kalki nie nadają się do wykorzystania. Schemat prześlę jutro .Owiewka nie będzie malowana pędzlem. Jak maluję podkładem to zabezpieczam maskolem.Chodzi oto żeby mieć maski przyklejone jak najkrócej.Będzie w schemacie z kalkomanii Kopro.Chociaż ten z kalkomanii ma wyrzutniki bombowe ale ma ładne sylwetki zestrzeleń na kadłubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 10 Maja 2018 Autor Share Napisano 10 Maja 2018 Mała prośba o pomoc.Shiden ma być w tym malowaniu.To jest s-f czy istniało rzeczywiście?Bo jeżeli jest zmyślone to trzeba będzie wybrać coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 13 Maja 2018 Autor Share Napisano 13 Maja 2018 Zamykam temat.Model będzie skończony kiedyś.Muszę sobie jednak zrobić przerwę bo straciłem cały zapał do klejenia.Przepraszam wszystkich za zawracanie tyłka swoimi pytaniami.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 14 Maja 2018 Share Napisano 14 Maja 2018 Zamykam temat. Definitywnie? Mam nadzieję że za jakiś czas temat "odżyje" i zagości w galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 14 Maja 2018 Autor Share Napisano 14 Maja 2018 Definitywnie raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi