Jump to content

M1A1 Abrams DWFK

cruenzo
 Share

Recommended Posts

Droga wycieczko.

prezentuję mojego kolejnego karalucha w skali 1/144 z firmy Mini Hobby Models (co ciekawe na ramkach widniała nazwa Trumpeter).

Do modelu dorobiłem tradycyjnie anteny oraz CKM. Uzupełniłem system DWFK o rury zasysające powietrze do silnika, gdyż w zestawie był jeno wydech.

całość malowana farbą Tamyia XF-57 Buff, cieniowanie i wash to vallejo z serii patynatorów oraz czarna akrylowa Pactra. suchy pędzel robiony olejnym testorsem srebrnym.

konstruktywna krytyka mile widziana

c9a6431950104e63m.jpg e9d6aa105379edd3m.jpg a7b93434572c9566m.jpg bed6ea6b32cba1bdm.jpg 4d138c7b666d28b6m.jpg dd9b5bfa9b08e655m.jpg

• 3 weeks later...

Nie koniecznie trzeba się na niej uczyć. Można ją po prostu lubić. Buduję zazwyczaj 1/35, a w ostatnim czasie zacząłem Tigery w 1/144 i są super. Buduje się je łatwo, przyjemnie, nie zabierają miejsca, a gdy patrzysz na takiego "kociaka" trochę większego od 1gr to, aż miło. Na pewno zbuduję jeszcze Jagdpanera IV i Hetzera i wszystkim te modeliki polecam bo są tanie, ładnie wykonane, dość dokładne, dają wiele frajdy z budowy, a efekty widzisz momentalnie.

W końcu powiedzenie: "Małe jest piękne"

Małe skale są super, doskonała odskocznia od większych modeli, oszczędność czasu i miejsca, no i koszt niewielki. W żadnej innej skali nie można sobie skleić np. dywizji pancernej albo rozłożonego kompleksu rakietowego S-300 A poza tym pasuje na dioramy z samolotami

Podrawiam

Małe skale są super, doskonała odskocznia od większych modeli, oszczędność czasu i miejsca, no i koszt niewielki. W żadnej innej skali nie można sobie skleić np. dywizji pancernej albo rozłożonego kompleksu rakietowego S-300 A poza tym pasuje na dioramy z samolotami

...i bez problemu na półce zmieści ci się dioramka pt. "Niedziela w muzeum wojskowym". jedyny ból to odstanie odpowiedniej wielkości figurek ludności cywilnej.