Super Moderator Greif 115 Posted August 6, 2018 Super Moderator Share Posted August 6, 2018 Tak na szybko co w środku: Dość kompaktowe pudełko, solidne a w środku mamy: zestaw blaszek + druty i gumowy wężyk ( do sprzęgu parowego) arkusz mniejszy i większy z kalkomaniami ramka z układem hamulcowym 1 szt rama z elementami zawieszenia 2 szt pozostałe elementy podwozia 2 szt boczne ścianki i podłoga 2szt - delikatna faktura drewna i ostatnia też 2szt zawierająca dach drzwi i elementy do ramy wagonu podsumowując nie jest to produkt idealny -jak większość modeli plastikowych- ale na chwilę obecną jest to najlepszy model wagonu za rozsądne pieniądze w skali 1/35 (dla porównania LZ model wypada gorzej i drożej ) także z mojej strony polecam Quote Link to post Share on other sites
BORYS1971 0 Posted October 2, 2018 Share Posted October 2, 2018 Czy takiego typu wagony były używane w PKP w okresie międzywojennym? Pytam , bo chciałbym wykonać dioramę z naszymi ułanami w trakcie "rozładowywania" koni kawaleryjskich w po powrocie z ćwiczeń. Quote Link to post Share on other sites
cieciwa 0 Posted October 2, 2018 Share Posted October 2, 2018 Tak, tego typu wagony były używane przez PKP w latach międzywojennych. Ale konkrety (napisy, oznaczenia) - to już inna para "kaloszy" i tu raczej nie pomogę. Quote Link to post Share on other sites
Super Moderator Greif 115 Posted October 2, 2018 Author Super Moderator Share Posted October 2, 2018 oczywiście że można w malowaniu PKP ale... pozyskanie materiałów od "wykolejeńców" jest hyh delikatnie ujmując "trudne"... mogę machnąć kalkomanie do malowania PKP jak ktoś dostarczy "kwity"... jak coś to PW Quote Link to post Share on other sites
TReS 0 Posted October 3, 2018 Share Posted October 3, 2018 oczywiście że można w malowaniu PKP ale... pozyskanie materiałów od "wykolejeńców" jest hyh delikatnie ujmując "trudne"...mogę machnąć kalkomanie do malowania PKP jak ktoś dostarczy "kwity"... jak coś to PW Gdybys Ty widział jego kwity jakie ma, na ten pociong, Greif pochwał się co tam toczysz co tam odlewasz , jakie masz literki na maźnicy Hahahahahaha Quote Link to post Share on other sites
megapol 41 Posted October 18, 2018 Share Posted October 18, 2018 Oooooo to coś dla mnie Daje do myślenia Quote Link to post Share on other sites
Super Moderator Greif 115 Posted October 18, 2018 Author Super Moderator Share Posted October 18, 2018 no miałem chwilkę wolnego więc mnie "naszło" i sobie machnąłem takei 2 komplety kaleczek ;) jeszcze chwilka i będą gotowe Quote Link to post Share on other sites
megapol 41 Posted October 19, 2018 Share Posted October 19, 2018 no miałem chwilkę wolnego więc mnie "naszło" i sobie machnąłem takei 2 komplety kaleczek ;) jeszcze chwilka i będą gotowe Super się prezentują. Sam drukujesz? Quote Link to post Share on other sites
Super Moderator Greif 115 Posted October 19, 2018 Author Super Moderator Share Posted October 19, 2018 nie, druk zlecam, sam projektuję Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts