Super Moderator Greif Napisano 6 Sierpnia 2018 Super Moderator Share Napisano 6 Sierpnia 2018 Tak na szybko co w środku: Dość kompaktowe pudełko, solidne a w środku mamy: zestaw blaszek + druty i gumowy wężyk ( do sprzęgu parowego) arkusz mniejszy i większy z kalkomaniami ramka z układem hamulcowym 1 szt rama z elementami zawieszenia 2 szt pozostałe elementy podwozia 2 szt boczne ścianki i podłoga 2szt - delikatna faktura drewna i ostatnia też 2szt zawierająca dach drzwi i elementy do ramy wagonu podsumowując nie jest to produkt idealny -jak większość modeli plastikowych- ale na chwilę obecną jest to najlepszy model wagonu za rozsądne pieniądze w skali 1/35 (dla porównania LZ model wypada gorzej i drożej ) także z mojej strony polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BORYS1971 Napisano 2 Października 2018 Share Napisano 2 Października 2018 Czy takiego typu wagony były używane w PKP w okresie międzywojennym? Pytam , bo chciałbym wykonać dioramę z naszymi ułanami w trakcie "rozładowywania" koni kawaleryjskich w po powrocie z ćwiczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cieciwa Napisano 2 Października 2018 Share Napisano 2 Października 2018 Tak, tego typu wagony były używane przez PKP w latach międzywojennych. Ale konkrety (napisy, oznaczenia) - to już inna para "kaloszy" i tu raczej nie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 2 Października 2018 Autor Super Moderator Share Napisano 2 Października 2018 oczywiście że można w malowaniu PKP ale... pozyskanie materiałów od "wykolejeńców" jest hyh delikatnie ujmując "trudne"... mogę machnąć kalkomanie do malowania PKP jak ktoś dostarczy "kwity"... jak coś to PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 3 Października 2018 Share Napisano 3 Października 2018 oczywiście że można w malowaniu PKP ale... pozyskanie materiałów od "wykolejeńców" jest hyh delikatnie ujmując "trudne"...mogę machnąć kalkomanie do malowania PKP jak ktoś dostarczy "kwity"... jak coś to PW Gdybys Ty widział jego kwity jakie ma, na ten pociong, Greif pochwał się co tam toczysz co tam odlewasz , jakie masz literki na maźnicy Hahahahahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 18 Października 2018 Share Napisano 18 Października 2018 Oooooo to coś dla mnie Daje do myślenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 18 Października 2018 Autor Super Moderator Share Napisano 18 Października 2018 no miałem chwilkę wolnego więc mnie "naszło" i sobie machnąłem takei 2 komplety kaleczek ;) jeszcze chwilka i będą gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 19 Października 2018 Share Napisano 19 Października 2018 no miałem chwilkę wolnego więc mnie "naszło" i sobie machnąłem takei 2 komplety kaleczek ;) jeszcze chwilka i będą gotowe Super się prezentują. Sam drukujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 19 Października 2018 Autor Super Moderator Share Napisano 19 Października 2018 nie, druk zlecam, sam projektuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi