Y@ro Napisano 11 Lutego 2008 Share Napisano 11 Lutego 2008 Witam jestem tu nowy i chciałem pokazać model nad którym pracuj jest to mój drugi model więc proszę o zrozumienie proszę o komentarze i jakieś cenne uwagi na przyszłość A to mój pierwszy model pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 Scania bardzo ładnie się prezentuje, kolor we wnętrzu przepiękny, kocham ten kolorek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 Dla mnie kolor jak i estetyka wykonania wyglądaja świetnie. Jedynie co mnie razi to rury łączace turbinę z chłodnica. Zamiast tego niebieskiego mogły byc srebrne (chrom) ale to zalezy od gustu. Wnętrze ładnie Ci wyszło. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwir3k Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 Kolejne pięknie wykonanane zdjęcie xD Jakieś kalki czy cóś dasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 Ładnie, czysto ale mogłeś polakierować wnętrze matowym bezbarwnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 No po fotkach mozna stwierdzić ze w miare ładna scania ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Y@ro Napisano 12 Lutego 2008 Autor Share Napisano 12 Lutego 2008 Dzięki za miłe komentarze co do koloru rur od turbiny na początku miały one być srebrne ale że cały blok silnika i skrzynia biegów jest już w tym kolorze to postanowiłem pomalować na niebiesko za dużo srebra pod kabiną to nie zdrowo, a co do kalek chciałem dać tego gryfa srebrnego ale jeszcze nie wiem nigdy wcześniej nie kładłem takich kalek słyszałem że są jakieś płyny zmiękczające kalki i nie wiem czy będę miał czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 Witam.Modelik poprostu extra. Mam małe pytanko. Czy najpierw można w tej Scani skleić kabinę, a potem wsadzić wnętrze?. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 Z tego co widać tak ... malował kabine bez wnetrza co widać na fotkach ... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 KRUGER_MAN ja na początku słyszałem, że wnętrze za żadne skarby nie wejdzie. Teraz patrze (u kolegi Y@ro na fotach) i widać, że można. Kompletnie zmylony jestem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Y@ro Napisano 12 Lutego 2008 Autor Share Napisano 12 Lutego 2008 Oczywiście że się da tylko trzeba pokombinować też przeglądałem fora i czytałem o kabinie każdy nie wklejał tylnej ściany lub podszybia ale jak później przykleisz je wkleisz to są szpary i braki lakieru postanowiłem być jednym z pierwszych którzy skleją całość. Scania prawie gotowa jeszcze spojlery i dwie listwy w zderzaku i w przyszłości kalki i kilka fotek Dzieki za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Y@ro Napisano 12 Lutego 2008 Autor Share Napisano 12 Lutego 2008 Kilka fotek ze spojlerami a tu już w zestawie [/img]http://images34.fotosik.pl/140/f8eebefb48dbedd4med.jpghttp://images26.fotosik.pl/157/5669dfb7872bc528med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwir3k Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 No szybko ci z tymi spojlerami poszło Zestaw srebrzy się jak by miał to być pojazd UFO xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 Zesta wygląda bardzo fajnie . Fajne kolorki , scania dokładnie sklejona . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 Y@ro to żeś mnie rozbawił, ja w swojej scani, zrobiłem identycznie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Y@ro Napisano 12 Lutego 2008 Autor Share Napisano 12 Lutego 2008 Dzięki koledzy że zestaw wam sie podoba starałem się jak mogłem Truckerek93 to może pokarzesz jakieś fotki swojej scanii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naman Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 witam uwazam ze skakaneczka bardzo starannie i ladnie sklejona. jednakze, to tylko moje zdanie, troche za duzo jest tam tego srebrnego. silnik, karoseria i jeszcze naczepka, jakos takie troche monotonne to wszystko. ale najwazniejsze to to, ze Tobie sie podoba, a tak wogole to kazdy ma inny gust. PS. powiedz mi jedno: jakim kolorkiem malowales kokpit?? chodzi mi o numer i producenta farbki. pytam sie bo w moim modeliku czesciowo wnetrze bedzie wlasnie takiego koloru, a Twoja pomoc bardzo by mi ulatwila poszukiwanie tego koloru. pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Y@ro Napisano 12 Lutego 2008 Autor Share Napisano 12 Lutego 2008 Obie farbki są firmy Revell emalie: matt 86 oliwka i sm 314 ale nazwy koloru nie pamiętam, a pomalowałem ją tak ponieważ w dużym stopniu wzorowałem się na tych fotach poniżej, foty są z innego forum w dziale scanii i każdy był nią zachwycony zresztą ja też i postanowiłem ją zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwir3k Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 Ciekawe gdzie w tej naczepce zapasy skoro są dwie paleciary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 Witam bardzo dobry model obecnie robie R500 bedzie niebieska z białym dołem i lusterkami dotego rury pod spodem i na dużych kołach wnetrze będe malował na piaskowo podłoga i fotele bedą czarne. Interesuje mnie sposób przyklejenia przez cieb ie kalkomani z wzkażnikami możesz napisac jak to zrobiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 Fotki dam, za 30 min, nie mam z budowy , tylko już złożonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Y@ro Napisano 12 Lutego 2008 Autor Share Napisano 12 Lutego 2008 Kalkomanie przykleiłem jak podano w instrukcji lecz okazała się troszkę za krótka wiec podmalowałem z góry zegary i wyszło nawet całkiem ok i jeszcze kilka fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garek Napisano 14 Lutego 2008 Share Napisano 14 Lutego 2008 wiesz co koleszko? model jest bardzo ąłdny a nawet śliczny, elegancko sklejony i wogóle, tylko gdybyś mógł pomalować w naczepie klamry co?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 14 Lutego 2008 Share Napisano 14 Lutego 2008 Garek taki tuning to jest... a tak na poważnie, to masz racje klamry mógł by pomalować dać zdjęcia tyłu naczepy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 14 Lutego 2008 Share Napisano 14 Lutego 2008 No Truckerek93 gdzie te foty?????. Scania EXTRA Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi