Bartas89 Napisano 18 Sierpnia 2018 Share Napisano 18 Sierpnia 2018 (edytowane) Cześć Jaki możecie polecić model pancernika (najlepiej z Tamiyi) dla początkującego (w kategoriach pancerników, a nie w modelarstwie)? Myślałem o czymś takim: https://www.mojehobby.pl/products/Japanese-Destroyer-Yukikaze.html lub takim: https://www.mojehobby.pl/products/US-Battleship-BB-62-New-Jersey-2720575.html Edytowane 18 Sierpnia 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 18 Sierpnia 2018 Share Napisano 18 Sierpnia 2018 Ale to raczej niszczyciel jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 18 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2018 Ale to raczej niszczyciel jest. Tak, wiem, już zmieniam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 18 Sierpnia 2018 Share Napisano 18 Sierpnia 2018 W 1/350 Yamato robi kolosalne wrażenie i jest prościutki w budowie. W sumie chyba wszystkie starsze "350" Tamki (czyli oprócz Yamato i Musashi jeszcze King George V i Bismarck) to dobre opcje na początek. Yukikaze i Kagero to też bardzo dobre modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 18 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2018 W 1/350 Yamato robi kolosalne wrażenie i jest prościutki w budowie. W sumie chyba wszystkie starsze "350" Tamki (czyli oprócz Yamato i Musashi jeszcze King George V i Bismarck) to dobre opcje na początek. Yukikaze i Kagero to też bardzo dobre modele. Yamato kosztuje 1000 zł, także na początek nie chcę szaleć z takimi cenami ;) Zastanawiam się też jeśli chodzi o malowanie... Czy składa się takiego kolosa w całość i wtedy maluje, czy raczej każdą część z osobna przed złożeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianC. Napisano 18 Sierpnia 2018 Share Napisano 18 Sierpnia 2018 Nowy Yamato kosztuje koło 1000zł, stary model kupisz poniżej 400zł. Ewentualnie KGV/PoW lub Bismarck/Tirpitz za mniej niż 200zł. Do każdego z tych modeli bez problemu dostaniesz blaszki, metalowe lufy, drewniany pokład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 18 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2018 Raczej na początek wezmę niszczyciela Yukikaze. Pytanie teraz jakie dodatki warto do niego wziąć i jakiej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 18 Sierpnia 2018 Share Napisano 18 Sierpnia 2018 Tak jak napisał Sebastian, stary Yamato jest teraz w bardzo korzystnych cenach, a co do malowania- jest to chyba najprostszy pancernik bo cała nadbudówka jest zbita w jedną "wyspę". No i nie ma żadnego śmiesznego kamuflażu jak Brytole czy Bismarck. Na temat Yukikaze się nie wypowiem, ale przypomniał mi się jeszcze I-400 też produkcji Tamiya. Może Cię zainteresuje, bo nie jest takim banałem jak większość podwodniaków, a skleja się świetnie i trzeba się bardzo postarać, żeby go zepsuć (tak jak ja ). Cenowo chyba też stoi porównywalnie z Yuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 18 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2018 Tak jak napisał Sebastian, stary Yamato jest teraz w bardzo korzystnych cenach, a co do malowania- jest to chyba najprostszy pancernik bo cała nadbudówka jest zbita w jedną "wyspę". No i nie ma żadnego śmiesznego kamuflażu jak Brytole czy Bismarck. Na temat Yukikaze się nie wypowiem, ale przypomniał mi się jeszcze I-400 też produkcji Tamiya. Może Cię zainteresuje, bo nie jest takim banałem jak większość podwodniaków, a skleja się świetnie i trzeba się bardzo postarać, żeby go zepsuć (tak jak ja ). Cenowo chyba też stoi porównywalnie z Yuki. Dzięki za propozycję, ale na początek wolę coś "nadwodnego" ;). W ogóle zainteresowały mnie pancerniki i niszczyciele z tego względu, że wyglądają kozacko po złożeniu. Jak dla mnie dużo lepiej niż np. czołgi, samoloty. Chodzi mi po głowie jeszcze BB-62 New Jersey od Tamki oczywiście, ale boję się, że na początek będzie za duży i za trudny i go nie ogarnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 18 Sierpnia 2018 Share Napisano 18 Sierpnia 2018 Tego sobie kup: http://plastmodel.pl/p/68/14413/dragon-1064-german-z-26-destroyer-1-350--skala-1-350-modele-statkow.html Szydercza Gała polecała w jakimś wątku. Zresztą podobnego robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 19 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2018 A czym się różni Yamato ten tańszy od droższego? Skala ta sama, producent ten sam, a cena prawie 3 razy wyższa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 19 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2018 Ok zdecydowałem się na starszą wersję Yamato, tę tańszą Potrzebuję teraz info jakie dodatki do niego wziąć (pokład drewniany już wiem, że będę chciał). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianC. Napisano 19 Sierpnia 2018 Share Napisano 19 Sierpnia 2018 Blachy od Edka 2 zestawy, Lion roara, pontosa, flyhawka Lufy od RB Model, Abera, mastera Drewniane pokłady masz np. z pontosa, wood huntera, shipyardu, sinsengumi, artwoxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 19 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2018 Blachy od Edka 2 zestawy, Lion roara, pontosa, flyhawkaLufy od RB Model, Abera, mastera Drewniane pokłady masz np. z pontosa, wood huntera, shipyardu, sinsengumi, artwoxa Na razie wybrałem: 1. Pokład drewniany od Tamki 2. Blachy od Eduarda 53019 3. Lufy Aber 460mm (9sztuk) 4. Lufy Aber 155m 2.kpl (po 6 sztuk) Relingi są w zestawie Eduarda. W sumie prawie wszystko jest w tym zestawie, to chyba nie ma sensu jeszcze brać np pokręteł osobnych lub włazów osobnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 20 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2018 Model + dodatki zamówione, dzięki za pomoc i rady Zobaczę może założę z nim warsztat i będę prowadził relację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zamir Napisano 20 Sierpnia 2018 Share Napisano 20 Sierpnia 2018 Model + dodatki zamówione, dzięki za pomoc i rady Zobaczę może założę z nim warsztat i będę prowadził relację. obowiązkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi