TRF Napisano 28 Sierpnia 2018 Share Napisano 28 Sierpnia 2018 Witam. Zaczynam swój warsztat, tym razem biore do rąk Lambo Reventon. Model wydaje się dość przyjemny w budowie. Kilka rzeczy spasowałem i jestem zadowolony. Zobaczymy jak pójdzie na dalszym etapie budowy. Elementów zbyt wiele nie ma ale producent dorzuca blaszkę fototrawioną. Cały czas zastanawiam się nad kolorem dla mojego Lambo. Może macie jakieś propozycje? Pudełkowy napewno odpada Zapraszam do śledzenia relacji. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 29 Sierpnia 2018 Share Napisano 29 Sierpnia 2018 Będę zaglądał a może taki mocny purpurowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TRF Napisano 29 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2018 Coś takiego? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 29 Sierpnia 2018 Share Napisano 29 Sierpnia 2018 O właśnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TRF Napisano 29 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2018 Tylko teraz tak. Zrobił bym go w macie. Nigdy tego nie robiłem. Ma ktoś jakieś rady jak to zrobić żeby było ok? Farba bazowa + lakier matowy np TS Tamiya z puszki ? Czy są jakieś inne lepsze sposoby na uzyskanie takiego efektu jak na tym Aventadorze ? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 29 Sierpnia 2018 Share Napisano 29 Sierpnia 2018 Jeżeli w macie, to zrób może coś takiego: Osobiście zamierzam się targnąć na taki projekt. Mam już model i kalki HD. Szukam farby bazowej. Clear mat dam radę sobie zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TRF Napisano 29 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2018 ale że jak? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 29 Sierpnia 2018 Share Napisano 29 Sierpnia 2018 Normalnie: podkład, baza, kalki i bezbarwny mat. Tyle, że kalek sporo Mam takie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 29 Sierpnia 2018 Share Napisano 29 Sierpnia 2018 A czy kalki będą "świecić" jak dasz na nie bezbarwny mat? Chyba trzeba by dać najpierw bezbarwny błysk, zamaskować kalki i dopiero matowy. Tak czy inaczej zabawa z tymi kalkami fantastyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 29 Sierpnia 2018 Share Napisano 29 Sierpnia 2018 A czy kalki będą "świecić" jak dasz na nie bezbarwny mat?Chyba trzeba by dać najpierw bezbarwny błysk, zamaskować kalki i dopiero matowy. Tak czy inaczej zabawa z tymi kalkami fantastyczna. Andrzeju, nie zastanawiałem się jeszcze nad tym. To tylko dość odległe plany. Bardzo mi się podoba to malowanie. Podobna sprawa jest z chińską porcelaną na Ferrari 599. To też kiedyś popełnię. Leży sobie i czeka ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TRF Napisano 29 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2018 Gdzie takie kalki można dostać ? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 30 Sierpnia 2018 Share Napisano 30 Sierpnia 2018 Poprostu kliknij link w moim poprzednim poście :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TRF Napisano 30 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2018 Zrobione dzisiaj hamulce z wykorzystaniem zestawowych fototrawionych tarcz hamulcowych . Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TRF Napisano 31 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2018 Mała aktualizacja. Komora silnika. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TRF Napisano 1 Września 2018 Autor Share Napisano 1 Września 2018 Pryśnięty podkładem, kilka cieniutkich warstw. Na felgach położone kalki. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TRF Napisano 3 Września 2018 Autor Share Napisano 3 Września 2018 Kolor bazowy położony, na nim flat clear TS-80 Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 3 Września 2018 Share Napisano 3 Września 2018 Obserwuję i poproszę o ostrzejsze zdjęcia tych felg. Ten zestaw zawiera fabryczne blaszki Fujimi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 4 Września 2018 Share Napisano 4 Września 2018 Jaki ten kolor bazowy? Nr? Wygląda jak podkład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 4 Września 2018 Share Napisano 4 Września 2018 Na FB jest prowadzony warsztat z kalkami "burst line". Wprawdzie dla Aventador'a, ale też fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 4 Września 2018 Share Napisano 4 Września 2018 Widziałem na FB, kolor mu super wyszedł. Wracając do Reventona to jak jest z tymi blaszkami? Kupowane ekstra czy z zestawu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziarkoski Napisano 4 Września 2018 Share Napisano 4 Września 2018 W pierwszym poście wyczytałem że producent je dorzuca. Swoją drogą rzeczywiście to wyglada jak podkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 4 Września 2018 Share Napisano 4 Września 2018 Dzięki, czytałem ale jak się okazuje bez zrozumienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TRF Napisano 4 Września 2018 Autor Share Napisano 4 Września 2018 Tak to są blaszki z zestawu. Nazwa lakieru którym jest pokryty oryginał samochodu to Grigio Reventon. Tylko w tym kolorze ten samochód był produkowny. Kolor taki w swojej palecie ma firma Zero Paints ale pytałem po sklepach w polsce... nikt jej nie posiada. Znalazlem dopiero na hiszpańskiej stronie ten kolor. Postanowiłem metodą prób i błędów odwzorować ten odcień mieszając farby tamiya XF66 XF24 X2. Na zdjęciach faktycznie może wydawać się że jest to podkład. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtosDK Napisano 13 Września 2018 Share Napisano 13 Września 2018 model bardzo ładny, ale ten kolor jak dla mnie za nudny do takiego samochodu :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 14 Września 2018 Share Napisano 14 Września 2018 +1 Wygląda jak podkład. Widziałbym tu coś ciekawszego, niekoniecznie zgodnego z oryginałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi