Michał Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 mam pytanie jak zrobić makietę z czego co jest potrzebne do jej zrobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 Masz tutaj wszystko znajdziesz: Jak zrobić makietę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 Dobra, będę wyrozumiały, ale to ostatni raz kiedy piszesz bez wielkich liter, znaków interpunkcyjnych. Obiecaj. Ja swoją makietę (kolejową) robiłem w ten sposób: 1.Wziąłem starą ramę i nogi ze stołu, na tym ułożyłem i przymocowałem dwa blaty (łącznie ok. 1m x 2m) 2.zrobiłem z drewnianych klocków i przeróżnych kawałków sklejki, listewek, "podkłady pod tory". Tam gdzie torowosko się wznosiło, układałem coraz to większe klocki. 3.Potem pagórki, uformowałem ze styropianu, jego kawałki kleiłem jakimś klejem do styropianu, można wikolem. Pogniecionym, nasączaonym w rozcieńczonym wikolu, szarym papierem obłożyłem i zagruntowałem całą makietę. Potem kosmetyka: wykładanie maty trawiastej, dodawanie domków, kościółka, przyklejanie kamieni, skaly zrobiłem z gipsu, po pomalowaniu wygląda super. na końcu przybijanie gwózdkami torów, robienie nasypu... Myślę, że sobie poradzisz. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 13 Lutego 2008 Share Napisano 13 Lutego 2008 Potrzebna jest opcja "SZUKAJ" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi