Mierzu Napisano 15 Lutego 2008 Share Napisano 15 Lutego 2008 (edytowane) Witam! Jest to pierwsza w moim życiu diorama ( i chyba ostatnia biorąc pod uwagę moje skromne możliwości mieszkaniowe ). Lokalizacja to rejon orła w lipcu 1943 roku. Na dioramie znajduje się T-34/76 z 1943 roku w skali 1:35 Tamiyi oraz Marder III Sdkfz 139 Italeri ( co do oznaczenia przez producenta nie daję głowy) figurka ( właściwie figurki, bo jest jeszcze ledwo widoczny kierowca) pochodzi z zestawu Zvezdy. Sami oceńcie jak to wyszło. Zaznaczam, że Marder był moim drugim zrobionym w życiu poajzdem, a T-34 wykonany został jako trzeci. Na diorce znaduje się porzucony Marder po wjechaniu na minę przeciwpancerną oraz dzielna tankista zmierzający spokojnie do ...Berlina Edytowane 21 Lipca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 15 Lutego 2008 Share Napisano 15 Lutego 2008 Za dużo wyobraźni za mało realizmu ale jak na pierwszą diorame to bardzo dobrze, jeszcze dojdziesz do perfekcji Jak byś zobaczył moją pierwszą dioramę to byś się załamał :P :P :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hank Napisano 15 Lutego 2008 Share Napisano 15 Lutego 2008 calkiem ok, fajne ublocenia teciaka troszke gorzej z dziurka po mince malo naturalna. malo jak dla mnie uszkodzen i ekspolatacji pojazu jednego i drugiego, i ta trawka za zielona. ale jak na pierwsza dioramke to zdecydowanie 5+. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 15 Lutego 2008 Share Napisano 15 Lutego 2008 Zieleń trochę akwarystyczna... Podejrzewam użycie gipsu do podstawy, jest nieporęczny. Jak na pierwsze "koty za płoty" może być. Dioramy wg mnie to wyższa szkoła, czaso- i pracochłonne, na razie zrób jeszcze parę modeli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 20 Lipca 2009 Share Napisano 20 Lipca 2009 Fajna diorama. Mam pytanie z czego zrobiłeś błoto i trawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 20 Lipca 2009 Autor Share Napisano 20 Lipca 2009 Uff! To było dawno patrząc przez pryzmat tego, co od tego momentu się ( chyba) nauczyłem, co podglądnąłem. Teraz zrobiłbym to inaczej. Błoto robiłem z gipsu. Następnie malowałem je akrylami, później brudziłem różnymi odcieniami suchych pasteli. Jeżeli chodzi o błoto na pojazdach to robiłem je z gipsu wymieszanego z drobnym piaskiem i żywicą akrylową Miga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 20 Lipca 2009 Share Napisano 20 Lipca 2009 zmień tytuł bo aż oczy bolą :] tak ciężko było ze słownika skorzystać? :] moim faworytem jest wszechobecna kiszona kapusta.. kolor trochę razi.. ale wizualnie numer jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 21 Lipca 2009 Share Napisano 21 Lipca 2009 Faktycznie może nieco zbyt 'pastelowo', ale do wytrzymania. Trening czyni mistarza, a tytuł: внимание танк - wnimanije tank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi