Piotr D. Napisano 2 Października 2018 Share Napisano 2 Października 2018 Drugim z ukończonych ostatnio modeli jest Foka od Tamki. Podobnie jak Shiden składała się jak klocki lego. Zamiast malowania pudełkowego wybrałem "anonimowe" (bez żadnych oznaczeń pozwalających zidentyfikować maszynę) na podstawie tego zdjęcia. Wg opisu pod zdjęciem, to maszyna z JG6 a samo zdjęcie pochodzi z początku 1945 roku. Krzyże na kadłubie malowane od szablonu, reszta to kalki zestawowe + pozostałości po innych modelach. Długo nie mogłem się zdecydować jakich kolorów kamuflażu użyć - czarno-białe zdjęcie pozostawia spore pole do interpretacji. Zdecydowałem się na łaty zielone+szare. Użyłem farb MrHobby (RLM 75, 76) i Tamiya (cała reszta). Pierwszy raz malowałem łaty "z ręki" - wyszło co prawda trochę koślawo i nie do końca tak jak na zdjęciu które obrałem za wzór, ale i tak jest lepiej niż się spodziewałem. Zapraszam do oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 2 Października 2018 Share Napisano 2 Października 2018 Już się nie mogę doczekać aż zacznę robić swoją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 3 Października 2018 Share Napisano 3 Października 2018 Piękny model pięknego samolotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi