Janisz Napisano 28 Listopada 2018 Share Napisano 28 Listopada 2018 Dziś 28 listopada 2018 przypada 100 rocznica utworzenia Polskiej Marynarki Wojennej. Stąd postanowiłem wrzucić małą galerię moich polskich 350-tek. 1. Kontrtorpedowiec ORP "Piorun" 1944 - skala 1/350 zestaw WEM. 2. Kontrtorpedowiec ORP "Orkan" 1943 - skala 1/350 zestaw WEM 3. Okręt podwodny ORP "Jastrząb" skala 1/350 zestaw Yankee Modelworks Nie są idealne - raz że to starocie żywiczne ( najmłodszy "Piorun" wydany na 2007 , "Orkan" czyli "HMS "Muskeeter" to chyba 2001 a ""Jastrząb" czyli "S class -boat" to 1995) dwa że to pierwsze moje ukończone żywice. "Piorun"i "Jastrząb" powstały wiosną 2017 a "Orkan" rok później. Kolejny pewnie będzie ORP "Garland" jak tylko dostanę w łapy "Glowworma" z WEM ;-). Modele trochę wzbogacałem i przerabiałem - najbardziej "Orkana". Malowane farbami WEM oraz Gunze - "Jastrząb". Uprzedzam pytania o brudzing - są czyste bo nasi marynarze dbali o okręty ;-). Na żywca można było je obejrzeć w Oleśnicy i Sandomierzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 28 Listopada 2018 Share Napisano 28 Listopada 2018 Szukałem swego czasu tego Yankee'go, mam taki fetysz żeby zrobić S-25 w pierwotnej konfiguracji jeszcze ze skegiem. Cały czas po cichu liczęże ktoś zrobi nowego pigboata... skończy siępewnie na skraczu jakimś..... A tych zdjęć nie dałoby się podmienić na jakieś na których detal nie znika w pixelozie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi