Janisz Napisano 28 Listopada 2018 Napisano 28 Listopada 2018 Dziś 28 listopada 2018 przypada 100 rocznica utworzenia Polskiej Marynarki Wojennej. Stąd postanowiłem wrzucić małą galerię moich polskich 350-tek. 1. Kontrtorpedowiec ORP "Piorun" 1944 - skala 1/350 zestaw WEM. 2. Kontrtorpedowiec ORP "Orkan" 1943 - skala 1/350 zestaw WEM 3. Okręt podwodny ORP "Jastrząb" skala 1/350 zestaw Yankee Modelworks Nie są idealne - raz że to starocie żywiczne ( najmłodszy "Piorun" wydany na 2007 , "Orkan" czyli "HMS "Muskeeter" to chyba 2001 a ""Jastrząb" czyli "S class -boat" to 1995) dwa że to pierwsze moje ukończone żywice. "Piorun"i "Jastrząb" powstały wiosną 2017 a "Orkan" rok później. Kolejny pewnie będzie ORP "Garland" jak tylko dostanę w łapy "Glowworma" z WEM ;-). Modele trochę wzbogacałem i przerabiałem - najbardziej "Orkana". Malowane farbami WEM oraz Gunze - "Jastrząb". Uprzedzam pytania o brudzing - są czyste bo nasi marynarze dbali o okręty ;-). Na żywca można było je obejrzeć w Oleśnicy i Sandomierzu. Cytuj
Szydercza Gała Napisano 28 Listopada 2018 Napisano 28 Listopada 2018 Szukałem swego czasu tego Yankee'go, mam taki fetysz żeby zrobić S-25 w pierwotnej konfiguracji jeszcze ze skegiem. Cały czas po cichu liczęże ktoś zrobi nowego pigboata... skończy siępewnie na skraczu jakimś..... A tych zdjęć nie dałoby się podmienić na jakieś na których detal nie znika w pixelozie? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi