Gość Napisano 22 Lutego 2008 Napisano 22 Lutego 2008 Cześć. Wiem, że to nie koniecznie na temat, ale postanowiłem, że pokażę Wam też kolekcję moich modeli gotowych, głównie w skali 1/43. Oprócz modelarstwa plastikowego, czyli sklejania ciężarówek, jest to moje drugie hobby. Zbieram głównie modele Renault Clio i Peugeot 206. Większość to modele Norev lub Uniwersal Hobbies, bo mają najlepszą jakość wykonania, ale zdarzają się też inne firmy. A oto cała kolekcja na dzień dzisiejszy: A teraz bardziej tematycznie. - Clio 1: - Clio 2, faza 1: - Clio 2, faza 2: - cała kolekcja Clio: - Peugeoty 206: - "Cyce" w różnych skalach (Peugeoty CC): - Pocztyliony: - Pierwszy samochód typu CC - Peugeot 402 Eclipse w skali 1/18, bardzo ładnie wykonany (lata 30-te): - I na koniec Peugeot 401 Eclipse w skali 1/43: Pozdrowienia. Cytuj
Super Moderator jawkers Napisano 22 Lutego 2008 Super Moderator Napisano 22 Lutego 2008 Witam. Super kolekcja. Ty to chyba lubisz Renówki i Peugeot-y? Cytuj
tornado Napisano 22 Lutego 2008 Napisano 22 Lutego 2008 Piękna kolekcja najbardziej podoba mi się Peugeot 401 Eclipse w 1:43. Cytuj
zwir3k Napisano 22 Lutego 2008 Napisano 22 Lutego 2008 Standardowe Ciężarówa w 1:24 zmiażdzyła by to na pyłek ]:-> Ale tak to najchętniej bym ci ukradł 402 eclipse :P Cytuj
Gość Napisano 22 Lutego 2008 Napisano 22 Lutego 2008 Dzięki Już wyjaśniam, dlaczego głównie Clio i 206. Przyczyna prozaiczna - na co dzień przemieszczam się właśnie takimi pojazdami. Jak kupiłem pierwszego Clio, w modelu, to mi się spodobało... No i kolekcyjka się tak stopniowo powiększa. W tej chwili 2 Clio są w drodze, planuję jeszcze kilka różnych Clio 3 (trzeciej generacji). Dokładnie takie Eclipsy prawdziwe, jak na zdjęciach modeli, oględałem w zeszłym roku w Muzeum Peugeota w Sochaux (Francja). Pozdrowienia. Cytuj
reggy Napisano 22 Lutego 2008 Napisano 22 Lutego 2008 Ładniutka kolekcja! Fajniutkie te modele 401 i 402! Dla ciekawskich, zobaczcie jak zmieniła się technologia przy mechanizmie składania dachu w 407: Cytuj
Super Moderator jawkers Napisano 23 Lutego 2008 Super Moderator Napisano 23 Lutego 2008 I dacg nie zajmuje. całego bagażnika. Nieźle to wygląda jak się składa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi