Gość Napisano 22 Lutego 2008 Share Napisano 22 Lutego 2008 Cześć. Wiem, że to nie koniecznie na temat, ale postanowiłem, że pokażę Wam też kolekcję moich modeli gotowych, głównie w skali 1/43. Oprócz modelarstwa plastikowego, czyli sklejania ciężarówek, jest to moje drugie hobby. Zbieram głównie modele Renault Clio i Peugeot 206. Większość to modele Norev lub Uniwersal Hobbies, bo mają najlepszą jakość wykonania, ale zdarzają się też inne firmy. A oto cała kolekcja na dzień dzisiejszy: A teraz bardziej tematycznie. - Clio 1: - Clio 2, faza 1: - Clio 2, faza 2: - cała kolekcja Clio: - Peugeoty 206: - "Cyce" w różnych skalach (Peugeoty CC): - Pocztyliony: - Pierwszy samochód typu CC - Peugeot 402 Eclipse w skali 1/18, bardzo ładnie wykonany (lata 30-te): - I na koniec Peugeot 401 Eclipse w skali 1/43: Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 22 Lutego 2008 Super Moderator Share Napisano 22 Lutego 2008 Witam. Super kolekcja. Ty to chyba lubisz Renówki i Peugeot-y? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Lutego 2008 Share Napisano 22 Lutego 2008 Piękna kolekcja najbardziej podoba mi się Peugeot 401 Eclipse w 1:43. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwir3k Napisano 22 Lutego 2008 Share Napisano 22 Lutego 2008 Standardowe Ciężarówa w 1:24 zmiażdzyła by to na pyłek ]:-> Ale tak to najchętniej bym ci ukradł 402 eclipse :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Lutego 2008 Share Napisano 22 Lutego 2008 Dzięki Już wyjaśniam, dlaczego głównie Clio i 206. Przyczyna prozaiczna - na co dzień przemieszczam się właśnie takimi pojazdami. Jak kupiłem pierwszego Clio, w modelu, to mi się spodobało... No i kolekcyjka się tak stopniowo powiększa. W tej chwili 2 Clio są w drodze, planuję jeszcze kilka różnych Clio 3 (trzeciej generacji). Dokładnie takie Eclipsy prawdziwe, jak na zdjęciach modeli, oględałem w zeszłym roku w Muzeum Peugeota w Sochaux (Francja). Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 22 Lutego 2008 Share Napisano 22 Lutego 2008 Ładniutka kolekcja! Fajniutkie te modele 401 i 402! Dla ciekawskich, zobaczcie jak zmieniła się technologia przy mechanizmie składania dachu w 407: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 23 Lutego 2008 Share Napisano 23 Lutego 2008 Super kolekcja , fajne cliosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 23 Lutego 2008 Super Moderator Share Napisano 23 Lutego 2008 I dacg nie zajmuje. całego bagażnika. Nieźle to wygląda jak się składa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi