skell Napisano 14 Grudnia 2018 Napisano 14 Grudnia 2018 Po dłuższej nieobecności wrzucam coś z innej przestrzeni modelarskiej, a mianowicie Gunpla - czyli plastikowe Gundamy - Japońskie mechy, które w moim wypadku, stały się świetną odskocznią od historycznych pojazdów i klasycznego modelarstwa. Słowo w temacie historii SF stojącej za modelem: RGM79GM Command SN 0042237, użyty do ochrony Neutral Side 6 Libot, pilotowany był przez Joe Gray'a, asa EFSF, w ramach drugiego plutonu obrony kolonii. W końcowych dniach kampanii Zeonu przeciw koloniom neutralnym, wysłużona maszyna numer boczny 13, broniła ostatniej bazy federacji razem z nowocześniejszymi Jeganami. Po nierównej walce, wskutek której kolonia została podbita przez siły Zeonu, numer 13 otrzymał rozkaz odwrotu i ewakuował się na orbitę, skąd został przechwycony przez jednostki federacji. Zgodnie z zapisami EFSF, No.13 był ostatnim ocalałym z masakry Side6. Maszyna nigdy więcej nie wróciła do działań frontowych, do końca wojny była wykorzystywana w celach propagandowych. 1 Cytuj
zbigi10000 Napisano 14 Grudnia 2018 Napisano 14 Grudnia 2018 Że tak powiem, mnie się podoba .Mam nadzieje ,że będzie więcej bandai'owych mechów w twoim wykonaniu. Cytuj
JACER Napisano 16 Grudnia 2018 Napisano 16 Grudnia 2018 Był pokazywany, na którejś z grup gundamowych na fb? Coś mi się on kojarzy Fajny militarny klimat. Trochę taki bardziej mech, niż Gundam :) Mi się podoba! Cytuj
skell Napisano 16 Grudnia 2018 Autor Napisano 16 Grudnia 2018 Dzieki za opinie. Zaiste, galeria jak i WIP pojawiło się na FB, w grupie Gundam Polska . RGM79GM Command nie jest "Gundamem", to ground mobile suit - produkcji masowej, taki 18m czołg.... Malowanie, że tak powiem, siedzi w klimacie, i jest zgodne z historią. Wrzucam swoje Gunpla tutaj, bo to też dziedzina modelarstwa plastikowego. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi